AKSOY MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ TOPLANTISINA KATILDI

       AKSOY VE EŞİ KADINLAR İÇİN MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ'NİN TANITIM TOPLANTISINA KATILDI        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hazırladığı 'Gönül Elçileri' projesinin alt b

       AKSOY VE EŞİ KADINLAR İÇİN MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ'NİN TANITIM TOPLANTISINA KATILDI

       Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hazırladığı 'Gönül Elçileri' projesinin alt bileşeni olan 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi Vali Hüseyin AKSOY ve eşi Sayın Hülya AKSOY’un katılımı ile Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü Konferans salonunda gerçekleştirildi.

     Ülkemiz genelinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN'ın, İlimiz genelinde de Vali Sayın Hüseyin AKSOY’un eşi Sayın Hülya AKSOY’un himayelerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kapsamında 81 ilde uygulamaya konulan ‘Gönül Elçileri’ şemsiye projesinin ikinci alt bileşeni olan ‘Kadın ve Güçlenme’ başlığı altında ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ Samsun'da düzenlenen toplantıyla başladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdür Vekili Necmettin AYGÜN yaptığı konuşmasında “Eğitimli kadın sağlam ailenin, sağlam ailede de güçlü bir toplumun temelini oluşturur. İşte bu düşünceyle yola çıkan bakanlığımız ‘Kadınlar İkinci bir Şansı Hak Ediyor’ sloganı ile ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ni başlatmıştır. ”dedi.
Vali Sayın Hüseyin AKSOY yaptığı konuşmasında, “Değerli katılımcılar öncelikle sizlere hoş geldiniz diyorum. Gönül Elçileri projesinin 2. ayağını Samsun’da tanıtmak ve başlatmak üzere bir aradayız. Gönül elçileri kapsamı içerisinde birçok insanımız başvuruda bulundu. Samsun ili bu projede 20 bin 250 gönüllü sayısıyla Türkiye’de 8. sırada yer aldı. Ben özellikle gönül elçisi olan tüm elçilerimize teşekkür ediyorum. Onları yürekten kutluyorum. Hedefimiz bu projenin ilk ayağı olan koruyucu aile uygulamasını biraz daha yaygınlaştırmak ve genişletmektir.
Bu amaçla ilimizde elçilerimizin de katkılarıyla koruyucu ailemizi artırmak adına çalışma başlattık. Bu anlamda 84 koruyucu ailenin yanında 94 çocuğumuzla Türkiye’de 9. sıradayız. İhtiyacı olan insanlara devletimiz gerekli yardımları sağlıyor. Onların ihtiyaç duyduğu ilgi, sevgi ve şefkattir. Bu bakımdan gönül elçilerimizin yapmış oldukları çalışmaları önemsiyoruz. Bu projemizin 2. ayağı olan 'Kadınlarımız İçin Mesleki Eğitim' özellikle örgün eğitim yaşını geçirmiş olan ve okula devam etmemiş olan kadınlarımızın mesleki eğitim almalarını hedefleyen bir çalışmadır.

[gallery ids="1749,1750,1751,1752,1753,1754,1755"]
Bugün bu çalışmayı kamuoyuyla paylaşıyoruz. Kadınların eğitim ve istihdam seviyelerinin arzu edilen seviyede olmadığını hepimiz ifade ediyoruz. Kadınlarımız ne yazık ki arzu edilen seviyede değil. Gerek eğitim, gerekse istihdam bakımından arzu edilen yerde değil. Kırsal alanda kız çocuklarımızın ilköğretimden sonra orta öğretime devam etmede eksiklerinin olduğunu gördük. Yoğun bir gayretle çocuklarımızı liseye alabilmek adına önemli çalışmalar sergiledik. Henüz yüzde 100'ünü alabilmiş iddiasında değiliz. Ama bu konuda bütün kamu kurum, kuruluşlarımızla ve sivil toplum örgütleri ile gayret içerisindeyiz.
Samsun'da özellikle iç ve kırsal kesimlerde azda olsa bu sorunu yaşıyoruz. Bu konuda mesafeler aldık ve almayada devam edeceğiz. Biz kadınlarımıza bu projeyle bu imkânı sunacağız. Kadınlarımızın buralara gelerek bu çalışmaları almaları bizim temennilerimiz. Halk eğitim merkezlerinde kadınlarımıza yönelik kurslar açmaya devam edeceğiz. 10 tane kadınımız bir araya gelip kurs istediklerinde biz o kursu açacağız. Kurslarımız okullardaki eğitim ve öğretimin akşam saatlerinde bittiğinde o derslikler birer Halk Eğitim sınıfı haline gelecek ve bu dersliklerimiz kullanılacak. Siz yeter ki konuyu bize iletin. Biz gereğini yapmak için büyük bir gayret içerisinde olacağız.
Kadınlarımızın bu kurslara ilgi göstermelerini bekliyoruz. Bu projeyi önemsiyoruz. Gönül elçileri konusunda Samsun halkı duyarlı davrandı. Bundan sonrada bu duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz. Ülkemiz genelinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN'ın himayelerinde Türkiye’de başlatıldı. İllerde’de Vali eşleri çalışmaları koordine ediyor ve yönlendiriyor. Değerli Eşime hanımlar adına teşekkür ediyorum. Samsun 1. projede ilk on içerisinde yer aldı. Temennimiz ikinci ayağında da ilk on içerisinde yer almaktır. Burada başarı sağlayabiliyorsak hepimizin başarısıdır. Bu projeye katkı sunan bütün katılımcılara teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. ”dedi.
Konuşmaların ardından, KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuğba TALAY, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet ÖZKER, İŞKUR Meslek Danışmanı Erdem GÖKDUMAN ve İl Müftülüğü Vaizi Firdevs ŞANA birer sunum gerçekleştirdi.
Toplantıya İlkadım Kaymakamı Ahmet NARİNOĞLU, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı