ALMANYA'YA İNCİRLİK DARBESİ!

Almanya, Federal Meclisinde onayladığı Ermeni Soykırımı şimdi başına bela olmaya başladı

Almanya, Federal Meclisinde onayladığı Ermeni Soykırımı şimdi başına bela olmaya başladı.
Christop Schult’un Cumartesi (27.08.2016) günkü Der Şpiegel dergisindeki köşesinde yazdığı makalesinde “Almanya – Türkiye arasındaki sorunu dile getirdi.
Christop Schult, Federal Almanya Ermeni oylamasından uzaklaşmalıdır.
Schult; Federal Almanya’nın Ermeni katliamının mecliste oylanmasından vazgeçmelidir. Ankara bundan çok rahatsızlık duymaktadır. Ayrıca Türkiye Alman milletvekillerinin İncirlikteki askerlerini ziyaretine yasak getirmesinin devam edeceğini de belirtti.
Christop Schult Der Şpiegel dergisindeki makalesinde; Böyle bir ziyaret yasağı Almanya Türkiye’den beklemekte idi. İlk olarak Alman kabinesinden Devlet bakanı Michael Roth hafta sonu Ankara ve İstanbul’a gitti. Ayrıca Altı hafta önce Erdoğan’a karşı yapılan darbe girişimine karşı Berlin’den dayanışma ile ilgili hiçbir ses çıkmadı.    Türkiye’nin yaptığı bu iftirayı (Berlin darbeyi kınamaması ile ilgili) Roth’un Türkiye’ye yaptığı iki günlük ziyaret esnasında sık sık duymak mecburiyetinde kaldı.
SPD politikacısı Roth diyor ki; Türkiye’de toplu işten atma dalgaları tutuklamalar ve işkenceleri darbeden sonra Berlin büyük bir endişe içerisinde takip etmektedir. Bütün bunlara rağmen yaz tatilinden sonra Berlin Ankara ile iyi bir ilişki içerisinde olacağını vurguladı. Türkiye yönetimi Haziran ayından beri Alman milletvekillerine İncirlik hava Üssü’ndeki IŞİD devletine karşı koyacak olan Alman askerlerini ziyaret etmeyi yasaklamaya devam etmektedir.
Roth’un parti arkadaşı Alman Milli Savunma Bakanı sözcüsü olan Rainhr Arnold Türkiye’nin bu tutumundan dolayı (Awacs) erken uyarı uçaklarını Türkiye’den geri çekmekle tehdit ediyor. Ayrıca Federal ordu Tornado uçaklarını da başka bir yere konuşlandırmayı planlamakta.
Alman dışişleri bakanlığındaki diplomatlar, Türkiye-Almanya arasındaki bu sürtüşmeden dolayı memnun olmadıkları için birkaç haftadan beri çözüm aramaktalar.
Alman Dışişleri bakanlığı sözcüsü Cuma günü yapılan hükümet toplantısında bu meseleyi sakin bir şekilde düşünülmelidir dedi.
Christop Schult, Türk Hükümeti planlanmış olan Awcs ve Tornado’ların başka yere taşınmasına sakince karşıladı diye makalesinde ele aldı.
Çeviri: Yakup Acar
şokhaber.net