ALTIN'IN DEĞERİ DÜŞMESİN…

ALTIN'IN DEĞERİ DÜŞMESİN… Sevgili okurlarım yazımın başlığına bakıp da sakın ekonomi ile ilgili bir konuyu yazacağımı düşünmeyin

ALTIN’IN DEĞERİ DÜŞMESİN…

Sevgili okurlarım yazımın başlığına bakıp da sakın ekonomi ile ilgili bir konuyu yazacağımı düşünmeyin.

Bizim ilgilendiğimiz alan Samsunspor.

PTT 1. Liginin 6. Haftası geride kaldı. Samsunspor 6 karşılaşma sonrasında aldığı 1 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 6 puan toplayabildi.

Aynı performans ile devam ederse lig sonunda 34 puan ile küme düşer.

Lige başlarken şampiyonluk hedefleyen ve ona göre bütçe oluşturan ve transfer yapan takım için tam bir hayal kırıklığı diyebiliriz.

Başarısız olan bir takımda yönetimde, teknik ekipte, futbolcular ve taraftarda suçludur.

Öncelikle herkesin bunu bilmesi ve bundan sonrası için eksikliklerini gidermesi gerekmektedir.

Yönetim olarak kulübün acil giderlerinin karşılanması dışında futbolcu alacakları, personel maaşları gibi ana başlıklarda olan ödemeler yapılamadı.  Her ne kadar futbolcularımız alacaklarını sorun yapmadan sahaya çıkıp mücadele etseler de ödemelerin yapılamaması hoş bir durum değil. İster istemez futbolcularda olumsuz etki yapar. Bayramı parasız geçiren personelin de 5 aydır maaş alamamış olması nedeni ile futbolcuların da bu durumdan olumsuz etkileneceğini düşünüyorum.

Personel için söylenecek tek söz var. Onların Allah yardımcısı olsun.

Samsunspor Kulübüne şehirden hiç destek gelmiyor. Sebebi konusunda eski başkan Emin Kar istifa ederken açıklama yaptı. O açıklamadan anladığımıza göre mevcut yönetim istenmiyor ve bunun için reklam verilmiyor, bağış yapılmıyormuş. Sayın Kar’ın belirttiğine göre dört kişi varmış engel olan. Ama nedense isimler açıklanmıyor.  Bu söylemlerden sonra Sayın Kar başkanlıktan istifa ediyor. Ancak yönetim kurulu üyeliği devam ediyor. Şu anda yönetim kurulu toplanamıyor ve 2. Başkan Recep Hun kulübü yönetiyor. Başkanın istifa ettiği durumda yönetim kurulunun istifa etmemiş olması pek sık rastlanan bir durum değil.  2015 Ocak ayında yapılacak olan Olağan Genel Kurula kadar görevde kalarak Samsunspor’ a kısa zaman içinde 2 genel kurul yaptırmamak istediklerini belirtiyorlar.   Tüzüğe göre Olağan Genel Kurul Şubat ayında yapılması gerekir. Eğer şubat ayına kalacaksa bu sezon için tüm planlama ve ara transferleri de bu yönetim yapacak demektir. Şehirden destek görmeyen bir yönetimin bu maddi imkânsızlıklar içinde ne yapabilir.

Kısacası yönetimsel olarak işler iyi değil bu takımada yansıyor.

Teknik ekibe gelince.

Ligin 6. haftası geride kalmış hala takımın ideal ilk on biri belirlenememiş. Her hafta ayrı bir kadroyu sahada görüyoruz. Teknik Direktör Erhan Altın’a sorulduğu zaman 31 futbolcumuz var. Hazır gördüğümüzü ve taktiksel olarak gerekli gördüğümüze forma veriyoruz diyor.

Samsunspor’ un en başarılı olduğu yılların ilk on birine baktığımız zaman sakatlık ve ceza durumu olmazsa sürekli aynı oyuncuların ilk on birde başladığını görüyoruz.  O başarılı günlerde Samsunspor’ u takip edenler bu gün dahi o efsane kadroyu oynadığı mevkie göre ezbere sayar.  1-Fatih,2-Juvanovski, 3-Zafer, 4-Muzaffer, 5-Yaşar, 6-Emin, 7-Rıfat, 8-Savaş, 9-Orhan, 10-Tanju, 11- Erol diye.

Başarı böyle gelir.

Tabii ki takım oluştururken doğru tercih yapmakta önemli. Lig başından beri sürekli savunma hatalarından kaynaklı birbirinin kopyası goller yiyoruz. Savunmada değişikliğe gidiliyor ama yanlış oyuncuyu kesiliyor.  Bu takımın savunmada ki en istikrarlı oyuncusu Fatih’ i kulübeye çekerek Teknik Direktör Erhan Altın adeta bindiğin dalı kesiyor.

Ben her zaman söylerim Samsunspor taraftarı futbolu biliyor diye. Sakat olmayan bir Adilovic’in bu takımda ilk on bir oynaması gerekir. Bu adam geçen sezon 16 gol atmış. Şimdi on sekiz kişilik kadroya giremediği oluyor.

Teknik Direktör Erhan Altın’ın iyi niyetli olduğundan şüphem yok. Gençlere de şans veriyor, gelecek adına iyi ama maalesef günümüz futbolu başarıya endeksli. Olası bir Elazığspor mağlubiyeti sonrası daha çok tartışılacak ve gönderilmesi istenecek. Böyle bir dönemde Teknik Direktör değişikliği ise Samsunspor’a zarar verir.

Taraftar olarak da eksiklerimiz var tabi ki.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Samsunspor takımı taraftarı ile coşan bir takım. Passolig kartımızı alalım ve Elazığspor maçında tribünleri tıklım tıklım doldurarak doksan dakika takımımızı destekleyelim.

Kurtuluş Savaşının başladığı Samsun’ un futbolda ki tek temsilcisi ve en büyük tanıtım aracı olan Samsunspor takımımıza sahip çıkalım.

Yönetimler, futbolcular gelir gider ama taraftar her zaman takımının yanında olmalıdır. Çünkü takımın gerçek sahibi taraftardır.

26 Ekim Pazar günü saat 18.30’ da oynanacak olan Samsunspor - Elazığspor maçında buluşmak dileğiyle;

Hoşça kalın…