ALTINTAŞ'TAN BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Ülkü Ocakları İl Başkanı Yalçın Altıntaş, "24 Temmuz Basın Bayramı Ve Basında Sansürün Kaldırılışının 109

Ülkü Ocakları İl Başkanı Yalçın Altıntaş, "24 Temmuz Basın Bayramı Ve Basında Sansürün Kaldırılışının 109. Yıldönümü" sebebiyle kutlama mesajı yayınladı.
Basının demokratik devlet anlayışındaki önemine dikkat çeken Yalçın Altıntaş, "Çağdaş ve Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Demokratik ülkelerde artık 3 temel erkin (Yasama, Yürütme ve yargı) yanında 4. erk olarak medya'nın sayılması basın'ın önemini göstermektedir.
Basının önemini çok iyi bilen Atatürk, henüz daha TBMM açılmadan önce, askeri ve ulusal örgütlerin mahallelere ve köylere kadar ulaştırılması ve geliştirilmesi için uğraşmıştır. 1919 yılında önce Sivas’ta “İrade-i Milliye”, sonra Ankara’da “Hakimiyet-i Milliye” gazeteleri çıkarılmış, 6 Nisan 1920 tarihinde Ankara’da Anadolu Ajansı ve Matbuat Müdürlüğü kurulmuştur. Gazi PAŞA 1924 tarihinde söylediği "Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır." sözünden Cumhuriyetin en önemli koruyucularından biri olarak basın gördüğünü vurgulamıştır.
Kamuoyunun pek çok konuda bilgilendirilmesini ve aydınlatılmasını sağlayan basınımızın, bu görevi yerine getirebilmesinde “basın özgürlüğü” kuşkusuz büyük önem taşımaktadır. Tarafsız ve özgür basının gücünün her gecen gün daha da arttığı hepimizin malumudur. Özellikle zor koşullarında halkımızı haberle buluşturmak için gece gündüz çalışan değerli basınımızın her kademesindeki çalışanların bu emekleri takdire şayandır.
Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırışının yıl dönümü olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramını tebrik ederek, Başta 2014 yılında haber için gittiği seçim bürosu açılışında PKK’li hainler tarafından yapılan saldırıda şehadet makamına erişen Cengiz Akyıldız abimiz olmak üzere görevi başında vefat eden basın mensuplarına Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.