Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin emekli öğretmen Bekir Yalçın tarafından hazırlanan "Amasya Evleri Maketleri ve Gemi Maketleri" sergisinin açılışını yaptı.

MİNYATÜR AMASYA EVLERİ SERGİSİ AÇILDI Amasya Valisi İ

MİNYATÜR AMASYA EVLERİ SERGİSİ AÇILDI

Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin emekli öğretmen Bekir Yalçın tarafından hazırlanan “Amasya Evleri Maketleri ve Gemi Maketleri” sergisinin açılışını yaptı.[gallery ids="15119,15120,15121"]

Açılışa Vali Çomaktekin’in yanı sıra, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Çomaktekin Amasya’nın geçmişten bu yana sanatın her dalıyla iç içe olduğunu ifade ederek, “Bugünde Bekir Yalçın Bey’in Amasya’nın tarihi siluetini oluşturan Yalıboyu Evlerinin maketlerinden oluşan sergisini açıyoruz. Serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmanın ardından kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı ve Vali Çomaktekin ve beraberindeki protokol üyelerince sergi gezilerek eserler incelendi. Sergiyi hazırlayan Bekir Yalçın, sergilenen eserlerle ilgili Vali Çomaktekin’e bilgiler aktardı.