ANKARA'DA PASTACILAR YILIN SANAT ŞÖLENİ'Nİ YAŞADILAR…

Ülkemizde değil Dünya'da En İyi Pastalar Master Of Cake Başkent Pastacılık Yarışması'nda yarıştılar

Ülkemizde değil Dünya’da En İyi Pastalar Master Of Cake Başkent Pastacılık Yarışması’nda yarıştılar.
Başkentimiz Ankara’da hafta sonu Başarılı Organizatör Zümra ULUDOĞAN’ın düzenlediği, muhteşem bir Pastacılık Festivali gerçekleşti. Master Of Cake Organizasyonları kapsamında düzenlenen ve Katılım rekorları kıran Master Of Cake Başkent Pasta Yarışması Pastacılık Festivali 250’nin üzerinde pastanın yarıştığı bir sanat şöleni yaşadı. Ankara Latanya Otel’de gerçekleşen Pastacılık Festivali Dünyaca ünlü önemli isimleri ağırladı. Tafed Aşçılar Federasyonu Genel Direktörü Sayın Emrah Köksal Sezgin’in Jüri Başkanlığı yaptığı Jüri Kadrosunda, Slovenya ve Hırvatistan’dan Ülkemize Jüri olarak görev almak için gelen Mister Iztok LEGAT ve Stevo KARAPANDZA da vardı. Filiz Bircan ve Ünlü Gurme Milliyet Gazetesi yazarı Sayın Z.Haldun TÜZEL inde aralarında olduğu Dev Jüri kadrosu, Dünya standartlarında hazırlanmış birbirinden şahane eserlerin kıyasıya yarıştığı yarışmada adaletli değerlendirme yapabilmek için altı saatten fazla süren bir değerlendirme ile ecel terleri döktü.
Türkiye’nin en büyük ve en prestijli Pastacılık Yarışması olan Master Of Cake Başkent Pasta Yarışması yine pastacılık sektörüne damgasını vurdu. En iyi isimlerin yarıştığı, kıyasıya bir yarış gerçekleşti. Ödül Töreninde bir birinden başarılı eserlerin madalyaları açıklanırken yer yerinden oynadı. Büyük ödüllerin verildiği yarışmada birde kupa verildi ki gözyaşlarını tutamayan Festival Birincisi Best In Show Ödülünü almaya hak kazanan Nezehat Metin UNUDAN Kupayı kaldıran isim oldu.
Puanlama Sisteminin hâkim olduğu Yarışmada birçok isim Altın Madalya almaya hak kazandı.
İRAN’LI PASTACILAR YARIŞMA İÇİN BAŞKENTTEYDİLER
Ülkemizdeki yarışmaları kaçırmak istemeyen İranlılar Başkent’te gerçekleşen muhteşem Festivalde yarışmacı olarak yerlerini aldılar. Altın Madalyalar ile Ülkelerine dönen İranlı Pastacılar her yıl gelecek ve yarışmaya katılacaklarını söylediler. Ankara’dan mutlu ayrıldılar.
KARNAVAL HAVASINDA TAM BİR FESTİVAL YAŞANDI
Büyük Firmaların Stant açtığı Festivalde Katsan Ovalette, Cargil Turyağları ve Bella Çikolataları gibi birçok stantta çikolatalar dağıtıldı ve kurabiyeler ikram edildi. Aralarında Tuba GEÇKİL ve Ebru SAVAŞ gibi Ünlü Şeflerinde katılımı ile Stantlar da Pastacılık Showları yapıldı. Festivali binler ziyaret etti ve 500 ün üzerinde pastacı bir araya geldi.