ANTRENÖR ÇARESİZLİĞİ...

'…olsaydı…' HER İKİ TARAFI NOKTALI KELİME KULLANMAK VE ANTRENÖR ÇARESİZLİĞİ Haberlerde Samsunspor Teknik Direktörü Engin KORUKIR'ın beyanatlarını oku

“…olsaydı…”
HER İKİ TARAFI NOKTALI KELİME KULLANMAK VE ANTRENÖR ÇARESİZLİĞİ
Haberlerde Samsunspor Teknik Direktörü Engin KORUKIR’ın beyanatlarını okudum ve açıkçası onun adına hem üzüldüm hem de O’nun adına! yakıştıramadım.
“…olsaydı…” diye bir kelimeyi aynı biçimiyle bir cümlede kullanma talihsizliği göstermiş. Eğer Ekigho takımda olsaydı forvet sıkıntısı ve dolayısıyla da gol sıkıntısının olamayacağını beyan etmiş. Ekigho’yu sezon öncesinde çok iyi hazırladığını ve yaşanan/yaşanacak  bu forvet sıkıntısında onu adeta nasıl programladığını satır aralarında ifade etmeye çalışmış. Ekigho elden uçtu. Hem de iki ayrı Samsunspor yönetiminin iki farklı yıllarda benzer iki futbolcuyu (Aminu UMAR ve EKİGHO) aynı yöntemsizlikle! elden uçurmasıyla. Şimdi de ligin ilk iki haftasında gol atamayan bir takım ve gittiği takımda ilk iki haftada iki gol atan Ekigho.
Hocanın adına üzüldüm!: Çünkü böyle bir yönetim anlayışına ne kadar umutlu ve gelecekçi bakabilir noktasındaki çaresizliği için.
Hocanın adına yakıştıramadım!: Çünkü ikinci haftada taraftara umutsuzluk aşılayabilecek ve elindeki genç futbolculara da bunu bulaştırabilecek bir acziyeti kendisi gibi bir deneyimli teknik direktörden duyduğum için.
Futbol, otoritelerinin bile “enterasan” olarak nitelendirdiği karmaşık motivasyonları ve kaotik atmosferleri bir anda dönüştürebilecek güce sahip bir oyun. Dolayısıyla her an her türlü beklentiye açık potansiyelleri içermektedir. Yakında eski olacak 19 Mayıs Stadyumu’ndan yeni olacak “19 Mayıs Stadyumu”na hasarsız taşınabilmemiz için yönetim, teknik heyet, futbolcular ve biz taraftarlara daha fazla görev ve sorumluluk düşmektedir.