ARAMIZDA # Paranın Lafı OLSUN!

Bir genel seçim daha kapımızı çalarken, tüm siyasi partiler ve adaylar Meclis koltuklarındaki yerlerini almak için kesenin ağzını açacaklar

Bir genel seçim daha kapımızı çalarken, tüm siyasi partiler ve adaylar Meclis koltuklarındaki yerlerini almak için kesenin ağzını açacaklar. Tıpkı diğer seçimlerde olduğu gibi, onlar kampanyaları için para harcarken, biz seçmenler, bu paranın büyük kısmının kaynağını bilmeyeceğiz.  Yine bir önceki seçimlerde olduğu gibi, siyasi partiler, kanunen yasak olmasına rağmen kampanyalarında kamu kaynaklarını kullanacaklar.
1 Kasım seçimlerinde siyasi partilere Hazine yardımı yapılmayacak.  Bu da, gün geçtikçe daha büyük bütçelerle yapılan kampanyalar için farklı kaynakların devreye girmesi demek. Bu kaynaklardan biri de yerel yönetimlerin kaynakları olacak.  Yani vatandaşlar olarak bizlere hizmet getirilmesi için ayrılan bütçenin bir kısmı, siyasi partilerin propagandasına harcanacak. Daha da kötüsü, kimse bunun hesabını sormayacak, kimse hesap vermeyecek.
Denge ve Denetleme Ağı olarak bu seçimlerde de “Aramızda Paranın Lafı Olsun” demeye devam ediyoruz. Tüm siyasi partilere ve yerel yönetimlere, kanunlara uyarak, kamu kaynaklarını seçim kampanyalarında kullanmamaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.
Seçim döneminde, Ağ olarak, kamu kaynaklarının seçim harcamalarında kullanılmasının hayatımıza etkilerini değerlendireceğiz ve hep şunu söyleyeceğiz:
“Bindiğimiz otobüse harcanacak parayı, parti mitinglerinde kullanmayın!”