ASFALT SEFERBERLİĞİNİ BAŞLATTIK

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 'İlçemizde yaz mevsiminin gelmesiyle beraber asfalt çalışmalarına başladı' dedi

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ”İlçemizde yaz mevsiminin gelmesiyle beraber asfalt çalışmalarına başladı” dedi.
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,” Daha önce yaptığı açıklamada yaz mevsiminin gelmesiyle asfalt seferberliğini başlatacağımızla birlikte 100 bin ton asfalt,  50 bin metrekare kaldırım ile yeni mahalle olan köylerde ise beton yol yapacağımızın sözünü vermiştik. ve bu sözünü tutarak Asfalt seferberliği startını Gençlik caddesinde verdik. Samsun Milletvekilimiz Sayın Orhan Kırcalı ile birlikte yapılan çalışmayı yerinde inceledik. Bu arada çalışanların Ramazan ayını kutladık ”dedi.
BİZ ÖNCE ASFALT ŞANTİYESİ VE PLENTİ TESİSİNİ KURMUŞTUK
İncelemelerden sonra açıklama yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Daha önce de pek çok kez ifade ettiğimiz gibi ilçemizde 2012 yılından itibaren doğal gaz çalışmaları yapıldı. İlçemizde 370 km. yol bulunmaktadır. Doğal gaz çalışmaları sırasında yollarımızda 300 km kazı çalışması yapıldı. Doğal gaz çalışmaları % 90 oranında tamamlandı. Halkımız çevre dostu, temiz ve ekonomik bir yakıta kavuştu. Doğal gaz kullanan ailelerimiz geçmişe göre ayda 200 bin TL tasarruf yapmaktadır. Bu büyük hizmete kavuşurken bunun getirdiği problemleri de yaşadık. Yollarımızda bozuldu. Biz önce Asfalt Şantiyesi ve Plenti tesisini kurmuştuk. Asfalt serme makinesi, silindirleri asfalt bakım robotu, kamyonlar ve iş makineleri satın aldık. Parke taşı ve bordur fabrikamızı kurduk. 4 yılda kendi imkânlarımız ve personellerimiz ile 300 bin ton asfalt ve 150 bin metrekare kaldırım yaptık ”diye konuştu.
BÖYLECE YOLLARIMIZ TAMAMEN ELDEN GEÇMİŞ OLUYORUZ
Bu yatırımlar Bafra belediyecilik tarihinin en önemli asfalt tesisleri yatırımlarından biri olduğunu hatırlatan Başkan Şahin,” 4 yılda ise 25 yılda yapılan asfalt ve kaldırımdan daha fazlasını yaptık. Tabii 370 km. çok büyük bir mesafedir. Eksik kalan yerlerimiz var. Halkımız zahmet çekti. Bu yaz söz verdiğimiz gibi 100 bin ton asfalt yaparak yollarımızda ki problemi en aza indireceğiz. Yeni mahallelerimizde ise beton yol çalışmaları devam edecek. Bu 5 yıllık süreçte Bafra ve belediye olarak çok zahmet çektik, çok bunaldık. Fakat hem doğal gaza kavuştuk hem de böylece yollarımız tamamen elden geçmiş oluyoruz. Bugün gençlik caddemizde çalışmalarımızın startını verirken her fırsatta bizlerle olan Samsun milletvekilimiz ve hemşerimiz Sayın Orhan Kırcalı Beye de çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net