ASLAN, "GEL KARDEŞİM" İLE SAMSUN'DA

OMÜ Sağlık Topluluğu tarafından düzenlenen "Gençlik ve Madde Bağımlılığı" konulu söyleşiye katılan İş Adamı ve Oyuncu Mehmet Aslan, uyuşturucu ile savaşını anlattı

OMÜ Sağlık Topluluğu tarafından düzenlenen "Gençlik ve Madde Bağımlılığı" konulu söyleşiye katılan İş Adamı ve Oyuncu Mehmet Aslan, uyuşturucu ile savaşını anlattı.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşide Mehmet Aslan,
uyuşturucuya karşı başlatmış olduğu ve yürütücülüğünü üstlendiği "Gel Kardeşim" isimli sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi verirken Türkiye' de sentetik uyuşturucu kullanımının artmasının oluşturduğu büyük tehlikeye dikkat çekti. Proje dâhilinde üniversite ve liseleri gezerek gerçekleştirdikleri söyleşilerde gençleri uyuşturucu kullanımına karşı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını anlatan Aslan, "Gel Kardeşim Projesi bir hayat kurtarma projesidir. Uyuşturucuya karşı mücadele projesidir. Bu proje kapsamında gençlerimizi bilinçlendirmek, akabinde bu problemi yaşayan insanları hayata geri kazandırmak arzusundayız" dedi.

"GENÇLER UYUŞTURUCUYA NEDEN BAŞLIYOR?"

"Geçler uyuşturucuya meraktan ve genelde bir arkadaşının yönlendirmesiyle başlıyor" diyen Aslan, "Biz en azından bu iki arkadaştan birini bilinçlendirebilirsek o diğer arkadaşına 'dur, kullanma' demek bilincine erişecek" diye konuştu.

Projedeki sloganlarının "Uyuşturucu; din, dil, ırk, mezhep ayırt etmez, öldürür" olduğunu söyleyen Aslan bu problemi yaşayan insanların kim olduğunu, ne yaptığını ve nereden geldiğini önemsemeden yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi. Öğrencilere "Bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlarınızı bizimle buluşturun ya da siz bizimle irtibata geçin" diyen Aslan, "Biz bu iş için varız. Biz kimseyi yargılamak ya da cezalandırmak istemiyoruz. Tek amacımız yardım etmek" ifadelerini kullandı.

"ÖĞRENCİLERLE ÖZÇEKİM ve ARDINDAN ÇAY"

Söyleşi bitiminde öğrencilerle birlikte öz çekim yapan Mehmet Aslan, Samsun Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Amisos Cafe'de ağırladı. Ülkü ocakları İl Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, Aslan'ın başlatmış olduğu projeyi övgü dolu cümlelerle takdir etti. Proje kapsamında üzerlerine düşen her ne varsa yapacaklarını belirten Geze; "Mehmet Aslan'ın projesi gerçekten takdire şayandır. Gençlerimizin başına illet olan bu uyuşturuculardan bir an önce temizlenmemiz gerekir. Bu da haliyle çekirdeğe inerek, gençlerimizi bilinçlendirmeden geçiyor. Mehmet Aslan kendine görev bellediği projesinde oldukça başarılı ilerliyor. Projesinde kolaylıklar dileriz" diyerek gençlere çağrıda bulundu.