Atakum AİHL Öğrencileri İlk Mun Konferansını Düzenledi

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, ilk Mun konferansını düzenledi

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, ilk Mun konferansını düzenledi. Türkiye’de birçok okulun düzenlediği MUN konferanslarına katılan Atakum Aihl kendi bünyesinde de MUN konferansı gerçekleştirdi.
Öğrenciler, Model Birleşmiş Milletler Konferanslarında( MUN), ülke delegeleri rolünde dünya meselelerini tartışarak prototip Birleşmiş Milletlerin simülasyonunu gerçekleştirdi. Mun konferansları, Türkiye ve dünyada binlerce lise ve üniversite öğrencisinin konferanslara katılarak tartışma, eleştirel düşünme, derinlikli araştırma, topluluk önünde konuşma, yazma, liderlik etme ve takım çalışması gibi becerileri kazanmasına fırsat veriyor.
Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 3 İngilizce ve 1 Arapça komite ile gerçekleştirdiği MUN konferansına 101 delege katıldı. Atakum AİHL öğrencileri, DISEC (Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi), SPECPOL (Özel Politikalar ve Dekolonizasyon Komitesi), UNSC (Güvenlik Konseyi) ve SOCHUM (Sosyal, Kültürel ve İnsan Hakları Komitesi) olmak üzere toplam 4 komitede İngilizce ve Arapça olarak tartışıp çözüm önerisi sundu.
Atakum AİHL İngilizce Bölüm Koordinatörü Ahmet Boylu’nun danışmanlığında ve ATAMUN kulübü başkanı 10. sınıf öğrencisi Fatma Betül Tuncer’in liderliğinde organize edilen ATAMUN 2017 Konferansında, öğrenciler dil eğitimindeki başarısını bir kez daha gösterdi. İngilizce Öğretmeni ve Atamun Koordinatörü Ahmet Boylu Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ilk defa gerçekleştirilen Mun konferansının öneminden bahsetti.  Boylu “Bu konferanslar öğrencilerin yabancı dillerini geliştirmek için büyük birer fırsattır. Ülkemizin yabancı dili ana dili gibi bilen, yabancı dilde kendini topluluk önünde rahat bir şekilde ifade edebilen, ekonomik, siyasi, sosyal her konuda fikir sahibi olan, sadece kendi tarihini değil, başka milletlerin tarihini de bilen gençlere ihtiyacı vardır” dedi. Dört farklı komiteden oluşan konferansta, öğrenciler 3 dalda ödüller aldı.
Dekolonizasyon Komitesinde:
En İyi Delege: İclal Çağın
Öne Çıkan Delege: Rabia Gökçek ve Yusuf Kesmen
Onur Ödülleri: Esra Sıra ve Muhammed Ali Toprak
Silahsızlanma Komitesinde:
En İyi Delege: Gülşah Caniklioğlu
Öne Çıkan Delege: Asude Bektaş ve Mustafa Üsame Atar
Onur Ödülleri: Rabia Betül Bulat ve Hümeyra Genç
Güvenlik Komitesinde:
En İyi Delege: Sena Nur Uysal
Öne Çıkan Delege: Zeynep Sezer ve Zeynep Coşkun
Onur Ödülleri:  Ceydanur Edis ve Hayrunnisa Şen
İnsan Hakları Komitesinde:
En İyi Delege: Beyza Nur Yüksel
Öne Çıkan Delege: Akif Emre Dilek ve Mehmet Emin Kement
Onur Ödülleri:  Ömer Faruk Ulusoy ve Emetullah Rubeyye Bayrak
Programın sonunda teşekkür konuşması yapan Atakum AİHL Müdürü Zahit Köseoğlu, “Üstad Necip Fazıl der ki; Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım. İşte bu karşımızda duran gençlik karıncalar gibi çalışan meslektaşlarımın devler gibi eserleri olacaklardır. Okulumuzda ilk defa düzenlenen ve ilk defa olmasına rağmen profesyonel bir şekilde tamamlanan Atamun konferansına katkı sağlayan idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl ve yıllarda bir adım daha ileri giderek ulusal ve uluslararası çalışmalarla Atamun konferansını daha iyi bir noktaya taşıyacağımıza olan inancım tamdır. Zira Atakum Aihl ailesinin bir ferdi bir parçası olmanın bir kez daha haklı gurunu yaşadık bugün. Bu gururu yaşatanlara tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
şokhaber.net