ATAKUM'DA MARAŞLILAR DERNEĞİ

Maraşlılar Atakum'da Örgütlendi        2013 yılı içerisinde kurulan Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Üyeleri, Atakent'te bir hizmet binasına kavuşurlarken, b

Maraşlılar Atakum'da Örgütlendi


       2013 yılı içerisinde kurulan Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Üyeleri, Atakent'te bir hizmet binasına kavuşurlarken, binanın açılışa Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun il Müftüsü Yard. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk,  Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Doç. Dr. Mehmet Türkmen,  AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı İshak Taşçı, MHP Atakum Belediye Başkan Adayı Necdet Çamaş ve dernek üyeleri katıldı.

12 Şubat'ın binlerce yıllık tarihe sahip olan Maraş' için çok önemli günlerden biri olduğunu belirten Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Doç. Dr. Mehmet Türkmen,"Bugün Maraş'ın kurtuluş günüdür. Dernek binamızı da böyle önemli bir günde açmak istedik. Bugün Türkiye'nin dört bir yanında bulunan Maraşlılar gibi bizimde amacımız Ülkenin sosyal bütünleşmesine katkı sağlamaktır.  "derken, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ise, "Atakum'u anlatırken çok geniş bir coğrafyadan bahsediyordum. Buna Kahramanmaraşlılar da katıldı. Maraş 9 bin yıllık, Atakum yalnızca 20 yıllık bir tarihe sahip. Ama çok uzun yıllar sonra Atakum'da tarihte çok büyük gelişmeler kaydetmiş bir şekilde sayılacaktır. Yapımı süren Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'mizde siz kültür dernekleri için yerler ayırdık, sizin de orada bulunmanızı arzu ederim. Ben her zaman yanınızdayım."diye konuşurken, Kültür derneklerine büyük önem verdiklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Dernekçilik zor ama keyifli bir iştir. Bunu başarabilenler i tebrik ediyorum. Umuyorum kısa zamanda Samsun'daki Maraşlıları bir çatı altında toplamayı başarırsınız. "şeklinde konuştu.

Şu an 56 üyesi bulunan Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği binasının açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra konuklara Kahramanmaraş'a özgü yiyecek ve tatlılar ikram edildi. Öte yandan Atakum’da yaklaşık 500 Maraşlının yaşadığı belirtildi.