ATATÜRK'ÜN 19 MAYIS 1919'DA SAMSUN'A GELİŞİNİ SEMBOLİZE EDEN BAYRAK KARAYA ÇIKARILDI

Vali Osman Kaymak, Samsun Milletvekilleri, protokol Üyeleri ve Samsun Halkı ile birlikte, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da karaya çıkmasını temsilen 'Şanlı Bayrağım

Vali Osman Kaymak, Samsun Milletvekilleri, protokol Üyeleri ve Samsun Halkı ile birlikte, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da karaya çıkmasını temsilen 'Şanlı Bayrağımızın' Kurtuluş İskelesinden karaya çıkarılışı törenine katıldı.
Tören Kurtuluş Yolu girişinde Vali Osman Kaymak’ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın 99’uncu Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında  düzenlenen ’Yarı Maraton koşusunun startını vermesi ile başladı. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı Halk Oyunları Ekibi gösterisini sundu.  Daha sonra tören, 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun'a ilk adımı attığı yer olan Tütün İskelesinde Atatürk'ün karaya çıkışını temsil eden, deniz ve kara askerleri tarafından gemiden indirilen Şanlı Bayrağımız deniz subayı tarafından izcilere ve öğrencilere teslim edilmesiyle devam etti.
COŞKUSU DA YARINLAR İÇİN BÜYÜK BİR MÜJDEDİR
Bayrak devir teslim töreninde günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Vali Osman Kaymak, “Değerli Samsunlular; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; Samsun’a çıkışı ile büyük Türk Milletinin şaha kalkışının 99. Yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Rengini şehitlerimizin kanından alan, bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı bayrağımızı deniz subayımız Türk Gençliğine teslim edecek. Ülkenin içinde bulunduğu durumun bir yazgı olmadığını düşünen ve milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Samsun’umuzdan kutlu bir mücadele başlatarak bütün ülkeye yayılmasını sağlamıştır. Her yıl coşkuyla kutladığımız bu bayram, ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin birliği noktasında insanımızın, bilhassa gençlerimizin azmine ve kararlılığına işaret eder. Bu bayram her daim yeni bir başlangıç, gençlerimizin artan coşkusu da yarınlar için büyük bir müjdedir. Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. En büyük değerimiz olan bayrağımızı size emanet edip, gururla teslim ediyoruz" dedi.
İzciler ve öğrenciler tarafından öperek teslim alınan bayrağımız, göndere çekilmek üzere 19 Mayıs kutlamalarının yapılacağı Valilik binası bahçesine götürülmek üzere gençlerimizle birlikte yola çıktı. Törene ayrıca, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Eşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcılarından Hasan Öztürk, Sezgin Üçüncü, Recep Yüksel ve Eşi, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Sg. Yb. Tayfun Paşaoğlu, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, gaziler ve yurdun çeşitli illerinden gelenlerin de bulunduğu çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net