AYNADER'den Bafra TSO'ya Ziyaret

Kadın hayatını destekleme ve sivil Toplumu Bilinçlendirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanımız Göksel Başar'ı makamında ziyaret etti

Kadın hayatını destekleme ve sivil Toplumu Bilinçlendirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanımız Göksel Başar’ı makamında ziyaret etti.
Yapılan ziyarette hazır bulunan Aynader Derneği Başkanı Yüksel Fincan, Başkan Yardımcısı İnci Varış ve Dernek üyesi Ayşe Çakıroğlu Yardım Aynader Derneğinin kuruluş amacı ve planlanan faaliyetler ile ilgili bilgiler aktarıldı.
‘Aynader Derneğinin kuruluş amacı; öncelikle kadın hayatını destekleyerek kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri iş hayatına katılabilmeleri ve girişimcilik konularında desteklenmeleridir. Bu bağlamda, kadının üreten konuma getirilebilmesi için mesleki beceri ve genel bilgi seviyesi ve bilinçlenmesinin sağlanmasını hedeflemekteyiz. Kadınların iş hayatına atılarak, ekonomik özgürlüklerini kazanmalarında bir nevi koçluk hizmeti vermek istiyoruz.
Kadınlar ana hedefimiz olmakla birlikte kadının hayatında ön sırada olan eş ve çocuklarının hayatının desteklenmesi ve ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla eğitim, sosyal yardımlaşma, burs, bilinçlenme faaliyetleri yürütmek çalışma alanımızdır.
Derneğimizde çeşitli sektörlerde çalışan veya emekli, yönetici, avukat, diş hekimi, danışman, mali müşavir vb. mesleklerden kişiler mevcuttur. Bu nedenle yürüttüğümüz faaliyetlerde danışabileceğimiz, fikir alabileceğimiz bizimle birlikte olan önderlerimiz bulunmaktadır.
Kadının üreten konumda olması için dernek bünyesinde birçok farklı alanda eğitimler vermek için;  çeşitli üretim atölyeleri (dikiş, el sanatları, resim sanat atölyeleri vb.) ve sınıflar oluşturarak dersler, kurslar, günübirlik faaliyetler ve projeler yürütmek istiyoruz. Bu atölyelerde üretilen el emeği ürünler için tasarımdan pazarlanmasına kadar olan süreçte, kadınlarımıza rehberlik edileceği belirtildi.
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar;
“Gelişen, büyüyen ve üreten Güçlü Türkiye için Kadınlarımızın her platformda daha aktif rol oynaması hayati önem taşımaktadır. Son yıllarda, kadın Girişimcilerin, çalışma hayatına büyük oranda katılması ve daha aktif rol alarak girişimcilik faaliyetlerinde bulunmaları, gelişen ekonomiler için “stratejik” bir öneme sahiptir. Çünkü iş dünyasında zenginleşmenin, kullanılmayan potansiyeli etkin hale getirmenin ve yeni iş sahaları oluşturmanın yolunun, kadınların girişimciliğinin teşvik edilmesinden geçtiği gerek akademik çevrede, gerekse iş dünyasında önemle vurgulanmaktadır. Bu bağlamda kadınların ekonomik hayatta yer almalarını sağlayacak politika ve projelere öncelik verilmesi ile onları ekonomik ve sosyal gelişmeye önemli katkılar sağlayan potansiyel güç haline getirmek en önemli önceliğimiz olmak zorundadır. Her platformda dile getirdiğimiz ve önemsediğimiz kadınlarımıza olan desteğimiz bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonrada artarak devam edecek olup Aynader Yönetim ve üyelerini bu anlamlı ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim dedi.