AYVACIK'TA ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMASI…

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıl dönümü Ayvacık İlçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

[gallery ids="46655,46656,46657"]
Anma programı ilçenin Hükumet Konağı önünde Atatürk Anıtına saat 09.00’da  çelenklerin sunumuyla başladı. Daha sonra Ayvacık Mahmut Gökmen Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlemiş olduğu 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Hasan Uğurlu İlkokulu Konferans salonuna geçilerek burada devam etti.
Törene İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca  başta olmak üzere Belediye Başkanı Mustafa Belur, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, daire amirleri, İlçedeki şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda İlçe halkı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mahmut Gökmen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Reşat Yakar yaptı. Öğrencilerin Çanakkale zaferi ile ilgili hazırladıkları ‘’Bir Destandır Çanakkale’’ adlı tiyatro, şiir dinletileri ve sinevizyon gösterisinin izlenmesinin ardından tören sona erdi.
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yıl dönümü münasebetiyle Belediye Başkanı Mustafa Belur şunları söyledi. “Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuştur, tarihin akışı üzerinde Türk Milleti, belirleyici bir rol oynamış. Kurtuluş Savaş'ının kazanılmasına zemin hazırlayan bir azmin mücadelesidir. Herkes iyi bilmelidir ki aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak ilelebet korunacaktır. Bugün bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyenler şunu unutmasın. Bu millet 101 yıl önce nasıl yedi düvele karşı tek yumruk olmuşsa bugün de aynı şekilde şerefi, onuru ve vatan toprağı için dimdik ayaktadır. Tarih boyunca nice badireler atlatmış ve nice bedeller ödemiş olan aziz milletimiz dün olduğu gibi bugün de bu alçakça saldırıların üstesinde gelecektir. Tek yapılması gereken sağduyulu olup bu sıkıntılı süreci aklı-selimle hareket ederek, birlik ve beraberliğimize zarar vermeden iç ve dış düşmanların oyunlarına, tuzaklarına gelmeden aşmaktır.
Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla, Çanakkale Şehitlerimizi ve bugüne kadar bu vatan için vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları Şad olsun” dedi.