AYVACIK'TA MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI

Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu 43 mahalle muhtarları ile bilgilendirme ve istişare toplantısı bugün belediye toplantı salonunda yapıldı

Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu 43 mahalle muhtarları ile bilgilendirme ve istişare toplantısı bugün belediye toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Belur, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Büyükşehir Belediyesi Saski Ayvacık Şube Müdürü Ali Semiz, Belediye Başkan Yardımcılarımız Cemal Güler, Refaettin Şencan, Belediyemiz Fen işleri Müdürümüz Vedat Yazıcı ve Fen işleri Personelleri ile İlçemiz mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda 2014 yılında İlçedeki mahallelerde Büyükşehir Belediyesinin, Saski’nin ve İlçe belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar ve projeler değerlendirilip İlçe Mahalle muhtarları bilgilendirildi.

Toplantı Belediye Fen İşleri Müdürü Vedat Yazıcı’nın 2014 yılında İlçede yapılan çalışmaları sunmasıyla başladı. Belediyemiz 200 km stabilize ve onarım yol çalışması,1150 m altyapı çalışması ve 6000 m2 parke kaplama çalışması yapmış, Saat Kulesi ve Şadırvan Projesi, Kent Meydanı Projesi, Çatak Deresi ıslah ve çevre düzenlemesi Projesi, Köprü yapımı, Su Sporları Merkezi Projesi gibi birçok projeye imza atmış yapımlarına başlamış ve çalışmaları devam etmektedir.

2015 yılında Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyemizin yapacak oldukları çalışmalar ve projeler mahalle muhtarları ile paylaşıldı. Başkan Mustafa Belur; “İlçemiz Samsun İlinin en güzel ilçesi yapma yolunda Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte büyük yol kat ettik. Mahallelerimizde bulunan yol ve su sorunlarını geçen 1 yıl içerisinde gece gündüz çalışıp seçimlerde verdiğimiz sözlerin arkasında durarak vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini sunma gayretindeyiz. Siz muhtarlarımızdan isteğimiz İlçemiz genelinde planlı ve plansız alanlarda konut ve ticaret amaçlı yapıların mevzuat gereği ruhsata tabi olduğundan Turizm Bölgesi İlan Edilen İlçemize yakışır nitelikte yapı ve tesis yapılmasını bu konuda siz muhtarlarımızın vatandaşlarımızı bilgilendirmesini ve kaçak yapılaşmaya mahal verilmemesini özellikle istiyorum. Bizlerde kaçak yapılaşmayı tavizsiz olarak ilgili birimlerce takip etmekteyiz. İlçemizi Turizm alanında doğasını bozmadan turistlerin beğenisine sunmayı hedeflemekteyiz. Bu alanda birçok çalışma yaptık ve bu çalışmalara devam etmekteyiz. Hedefimiz 2017 yılında Samsunda yapılması planlanan İşitme Engelliler olimpiyatına hazırlanmak. Bu olimpiyatların bir bölümü ilçemiz göl kenarında olduğu için gerek kano gerekse diğer su sporları dalları ilçemizde yapılacak ve bu olimpiyatın ilçemize turizm amaçlı büyük katkısı olacak” dedi.

Yapılan toplantıda muhtarlarla mahallelerin sorunları hakkında karşılıklı fikir alış verişi yapıldı.