AZ DAHA CESARETLİ OLABİLİRDİK!

Samsunspor eline gelen büyük fırsatı tepti diyebiliriz




Samsunspor eline gelen büyük fırsatı tepti diyebiliriz.  Haftaya şanslı başlamıştı. Rakiplerinden biri haftayı bay geçirmiş, diğer bir tanesi puan kaybetmişti. Samsunspor, Adanaspor’dan alacağı puanlarla haftayı en iyi geçiren ve de hedefine çok ama çok yaklaşacak takım olacaktı.


Şartlar her türlü Samsunspor’un lehine gelişiyordu. Adanaspor düşme hattında olan bir takım olarak daha stresli olan taraf idi. Samsunspor bu olumsuzlukları kendi lehine çevirmede başarılı olamadı.


Müsabakaya iyi başlayan Samsunspor daha oyunun ilk çeyreği dolmadan golünü de buldu. 13. Dakikada Samsunspor Adilovic’ le skoru 0-1 yaptı. Bu skor hem rakibini hem de kendisini rahatlatan bir gol oldu.  Ancak gol rakibinin üzerinde bulunan stresi atmasına neden olmuştu.


Skor olarak Samsunspor’un üstünlüğü vardı varmasına ama golden sonra Adanaspor biraz daha etkili oynamaya başladı. Samsunspor orta sahada çok top kaybetmeye başladı. Samsunspor pas hatalarını çok yapınca rakibine pozisyonlar vermeye başladı. 20. Dakikada yine pas hatasından topu kazanan Adanaspor Merthan ile eşitliği yakaladı. 1-1.


Skorun eşitlenmesinden sonra Samsunspor daha etkili gözükse de cesaretsizliğinden üstünlüğü sağlayacak golü bulamadı. Sahada rahat olan taraf Samsunspor olacağı yerde kendini Adanaspor’un akımına kaptırdı. Hal böyle olunca Samsunspor sonuca ulaşmada zorlandı.


Oyun içerisinde Samsunspor rakibine üstünlük kuracak cesareti gösteremedi. Karşılıklı atılan gollerle maç 1-1 sona erdi. Hal böyle olunca oyunun skoru ne Adanaspor’a ne de Samsunspor’a yaradı. Velhasıl Samsunspor’un eline büyük fırsat geçmişti. Önemli olan ele geçen bu fırsatları iyi değerlendirebilmekti. Olmadı. Bu maçın skoru Samsunspor’un genel durumunu göstermez. Samsunspor sezonu başarısız geçirmedi. Tüm sıkıntılara rağmen play-of’a kalma başarısını göstermiş bir takım karşımızda var. Ne olursa olsun Samsunspor 20013-2014 sezonunda başarılı olmuştur. Bizler her zaman ele geçmeyen böyle fırsatları iyi değerlendirebilmeyi isteme arzumuz olmuştur. Her ne olursa olsun Bu sezon Samsunspor’un başarısında emeği olan Başkan Emin kar ve yönetimini, teknik ekibi ve futbolcuları tebrik ederim.


İnşallah play-of’da da bu başarılarını devam ettirirler.