BABALIK BELGELERİNİ ALDILAR!

Samsun'un Atakum içesindeki Milli Eğitim Vakfı İlkokulu'nda 14 hafta boyunca süren Baba Destek eğitimi programı kapsamında katılım belgesi almaya hak kazanan 15 gönüllü babaya katılım belgeleri Atakum

Samsun’un Atakum içesindeki Milli Eğitim Vakfı İlkokulu’nda 14 hafta boyunca süren Baba Destek eğitimi programı kapsamında katılım belgesi almaya hak kazanan 15 gönüllü babaya katılım belgeleri Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezi. Konferans Salonunda düzenlenen törenle verildi.
Program Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme ve Temel Eğitim Genel Müdürlükleri ile işbirliğinde Anne Çocuk Eğitim Vakfından eğitim alan rehber öğretmenler ya da sınıf öğretmenleri tarafından uygulandı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı tarafından gözlem ve danışmanlık desteği verildi Aynı zamanda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliği kapsamında SHÇEK’e bağlı Toplum Merkezleri’nde Sosyal Hizmet Uzmanları tarafından gerçekleştirildi. Programa katılan babalarla 14 hafta boyunca haftada bir gün 2-2,5 saatlik toplantılar gerçekleştirilirdi Grup liderleri yönetiminde 15-20 babanın katılımıyla gerçekleştirilen bu toplantılarda farklı konular hakkında sohbetler yapılımdı ve bu arada bilgiler verildi. Babaların katılımını artırmak için toplantıları hafta içi akşam saatlerinde veya hafta sonları gerçekleştirildi Ayrıca, programın uygulama süresi içinde annelerle 2 toplantı yaparak babaları ne şekilde destekleyebilecekleri anlatıldı
4 DEFA BABA DESTEK PROGRAMI DÜZENLEDİK

Belge törenine Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadri Bektaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Turan Coşkun, Mustafa Vahit Aslan, okul müdürleri ve veliler katıldı. Törende Milli Eğitim Vakfı İlkokulu Müdürü Birol Esen, “Öğrencilere verilen eğitim yanında anne ve baba eğitimini de önemsedik. Bu yıl Milli Eğitim Vakfı’nda 4. defa Baba Destek Programı düzenledik ve böyle bir uygulamaya ev sahipliği yapmaktan memnun olduk. Katılan velileri yaptıkları çalışmalardan dolayı kutluyorum. Yine baba destek programına şimdiden katılımcıların kayıt olduğunu, yeni bir grup  daha açarak sür dürdüreceğiz ve Okul-Veli işbirliğinin önemlidir” dedi.
İÇEREN DAVRANIŞLARINI DEĞİŞTİRMESİNİ HEDEFLİYORUZ
Anne Çocuk Eğitim Vakfı Saha Danışmanı Ekrem Gül,”  Baba Destek Programı (BADEP) ile babalarda aile içinde çocuğunun gelişimini nasıl destekleyeceğinin cevabını bulması  babaların çocuklarıyla daha çok vakit geçirmesini, sağlıklı bir iletişim kurabilmesini, çocukların ihtiyaçları konusunda bilgilenmesini, şiddet içeren davranışlarını değiştirmesini hedefliyoruz. Babanın çocuk için rol model olduğunu ve çocuğun eğitiminde anne ile birlikte özel bir öneme sahip olduğunu biliyoruz Baba destek programını tamamlayan katılımcıları tebrik ediyorum. Emeği geçenlere ve özellikle programın gerçekleştirilmesinde yakından ilgilenen okul müdür yardımcısı Bilgen Acar a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
BİLİMSEL BİLGİLERLE OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORUM

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadri Bektaş,” Çocuklarının en çok gelişimine katkı yapılacağı yaşın 0-72 ay arası olduğunu anne baba eğitimleri ile bu katkıların daha yoğun ve kaliteli olacağını ifade etmek istiyorum. Bilinçli anne babanın bu eğitimlerle daha donanımlı olacak. Anne babalarımızdan öğrendiğimiz ebeveynliği sürdürmenin dünün güneşiyle bugünkü çamaşırların kurutulması gibi olacağını, mümkün olmadığı yeni bilimsel bilgilerin böyle programlarda verildiğini söyledik. Yarının anne babalarının bugünün çocukları olduğunu, onlara yapılacak etkili ebeveynliğin bilimsel bilgilerle olması gerektiğini söylüyorum. Katılanları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
HER OTURUMDA YENİ BİLGİLER EDİNDİK

Belge alan velilerden Adem Uysal, Baba destek programının Her oturumda yeni bilgiler edindik ve babanın, çocuğun gelişimindeki rolünden aile tutumlarına, çocuğu dinlemekten olumlu davranış geliştirme yöntemlerine, çocuğun bilişsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve cinsel gelişimine kadar sohbetler yapıldığını eylem planları ile ev uygulamalarına döküldüğünü  gördük. çok faydalı bir eğitim olduğunu ve babanın çocuğun gelişimindeki rolünün ne kadar güçlü olduğunu yaşadık” dedi.
BABALARINDAKİ OLUMLU DEĞİŞİMLERİ İFADE ETTİLER

Belge alan velilerden Necdet Şahin in eşi Mücella Şahin, ”Eşimdeki değişimleri gözlemledim, kendisine ve çocuklara çok olumlu yansıdığını  fark ettim Ayrıca anne mektupları ile kendisinin de ilgilendiğini gördüm Yine Katılımcıların Çocuklarından Mustafa Çağlar  Güzel, Zeynep İrem Tangal, Neva Bozbek babalarındaki olumlu değişimleri ifade ettiler, kendileriyle daha çok ilgilendiklerini anlattılar ”diye ifade etti. Tören Sonunda belgelerini alan katılımcı babaların duygulandıkları görüldü.
Köksal ÖNER