Bafra TSO, YÖREX 2024'te Bafra'nın Lezzetlerini Tanıttı

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, 9-13 Kasım 2024 tarihleri arasında ANFAŞ Antalya Expo Center'da düzenlenen 13. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)'na katıldı.

Samsun ili ve ilçelerine ait coğrafi işaretli ürünlerin sergilendiği fuarda; Bafra'nın özgün ve meşhur lezzetleri sunuldu.
Bafra'nın yöresel ürünleri arasında yer alan Bafra Pidesi, Bafra Nokulu, Bafra Pirinci ve Bafra Kaymaklı Lokumu gibi özel lezzetler büyük ilgi gördü. Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şenocak ve Bafra TSO Meclis Üyesi Cemil Musaoğlu, fuar standında ziyaretçileri ağırladı.
Dünya Odalar Federasyonu ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ziyaret ettiği Samsun standında Bafra’nın meşhur ikramları arasında yer alan Bafra Pidesi, Bafra Nokulu, Bafra Kaymaklı Lokumu ve Bafra Pirincinden yapılan Pilav ile Samsun Simidi, Samsun Lokumu, Çarşamba Kıvratması, Fındık ve Vezirköprü Semaver Çayı sunularak, Samsun’un coğrafi işaret ile de tescillenen eşsiz lezzetleri tanıtıldı.
Bafra TSO Başkan Yardımcısı Sinan Şenocak, "Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak, yöresel ürünlerimizi daha geniş kitlelere tanıtmak ve Bafra’nın gastronomi zenginliğini ön plana çıkarmak amacıyla fuarda yer almaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Tüm katılımcılara ve ziyaretçilere teşekkür ederiz" dedi.
Samsun standında yer alan TOBB Başkan Yardımcısı ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası (TB) Başkanı Sinan Çakır, Bafra TSO Başkan Yardımcısı Sinan Şenocak, Bafra TB Başkanı Tarık Erol, Çarşamba TB Başkanı Kazım Yılmaz, Havza TSO Başkanı Erkan Acar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Meclis üyeleri de hazır bulundu.
Ayrıca, Samsun standına TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra eski Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, eski Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, çeşitli il ve ilçelerin Oda ve Borsa başkanları ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.