Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum Paneli

'Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum' projesi ile ülke genelinde "kötü alışkanlık düzeyinde bağımlı ve bağımlılık riski taşıyan çocukları, gençleri ve ailelerini bilgilendirici ve eğitici çalışmalar' içere

“Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum” projesi ile ülke genelinde "kötü alışkanlık düzeyinde bağımlı ve bağımlılık riski taşıyan çocukları, gençleri ve ailelerini bilgilendirici ve eğitici çalışmalar” içeren stratejik eylem planı çerçevesinde Aktif Eğitim-Sen Samsun Şubesi öğretmen evinde panel düzenledi.
Evlatlarımızı, toplumumuzu, geleceğimizi tehdit eden her türlü zararlı bağımlılığı en aza indirmek, mümkünse tümüyle yok etmek hedefiyle ve "Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum "sloganıyla yola çıktıklarını belirten   Cihan Sendikalar Konfederasyonu Samsun İl Temsilcisi ve Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şube Başkanı Sefa Zor açılış konuşmasına şöyle devam etti:
Aktif Eğitimciler Sendikası kurulduğu günden bu yana sosyal sendikacılık adına önemli etkinliklere imza atmıştır. Samsun Şubesi olarak bu etkinliklerde önemli bir paya sahibiz.
Türkiye’deki kamu çalışanları arasında sendikalaşmanın en yüksek olduğu hizmet kollarından birisi eğitim. Ülkemizde toplam eğitim çalışanlarının yüzde 67'si sendikalı.
Peki, eğitim çalışanları sendikalardan ne bekliyor, nasıl bir sendikacılık yapılmasını istiyor?
Sendikamız, bu konuda kapsamlı bir araştırma yaptı.Yapılan  araştırmadan sendikalara da ışık tutacak son derece dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı.
Eğitimcilerin tamamına yakını, sendikalarının sektör çalışanlarının özlük haklarını arttırıcı çalışmalar yapması gerektiği görüşünde. Ancak hak talebinde kavgacı, eylem ağırlıklı ve siyasallaşmış üslup kullanılması yerine eylem ve kavgalardan uzak, ama aktif bir sendikacılık istiyorlar.
Ankete katılanların % 92’si sendikalarının eğitimle ilgili her konuda mutlaka görüş ortaya koyması ve açıklamalarda bulunması gerektiğini düşünüyor.
Eğitimciler, sendikalarının imkanlarını; eylemlerden çok kendilerine yönelik eğitim programları ve sosyal faaliyetlerde kullanmasını bekliyor.
Biz de Aktif Eğitimciler Sendikası olarak eğitim çalışanlarının bu taleplerini dikkate alarak  gerek mesleki anlamda gelişimlerini sağlayacak Aktif Akademi Öğretmen Eğitimleri gerekse farkındalık eğitimleriyle kültürel ve sosyal faaliyetler yıl boyunca düzenledik.
Bu bağlamda:
Ortak akıl toplantıları, aktif akademi öğretmen eğitimleri seminerleri, hukuk ve mevzuat seminerleri, zümre çalışmaları,konferanslar,tiyatrolar söyleşiler,aktif buluşmalar, üyelerimizin okul ve aile ziyaretleri,önemli günlerin kutlanması, üyelerimize yapılan doğum günü kutlama programları, üyelerimize ve çocuklarımıza yönelik ney,gitar ve bağlama kursları, basın kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına yapılan ziyaretler faaliyetlerimizden bazılarıdır.
"Haftaya Üst Öğretime Geçiş Sınav Sistemleri(Teog,Ygs-Lys) çalıştayı yapılacaktır.Bir ay içinde de Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı sertifikalı programı ile üyelerimize öğrenci rehberliği konusunda fayda sağlamış olacağız.
Evet bütün bunların yanında bugün çağımızın en önemli problemlerinden olan zararlı madde bağımlılığı ve sanal bağımlılık günümüz dünyasında ve ülkemizde artık önemsenmesi gereken konuların başında gelmektedir. Sağlıklı bir toplumun en önemli yapıtaşı bağımsız bireylerdir.Samsun Şubesi olarak  bağımsız bireylerin yetişmesi için üzerimize düşen sosyal sorumluluğun bilincindeyiz. Bu kapsamda sendika olarak basın açıklamaları, sağlıklı yaşam yürüyüşleri, panel, seminer ve kurslar gibi faaliyetler yapmaktayız. Faaliyetlerimiz siz kıymetli üyelerimizin katılımıyla hız kesmeden devam edecektir.
Panelimize katkı veren başta panelistlerimiz olmak üzere bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum."dedi.
Yeşilay Cemiyeti Samsun İl Başkanı Mümin Argun'un "Yeşilay ve Bağımlılıkla Mücadele"konulu  konuşmasının ardından  panele geçildi.
Panelde  madde bağımlılığının psiko-sosyal boyutuyla  Yrd.Doç.Dr.Mehmet Emin Sardoğan,madde bağımlılığının klinik boyutuyla Yrd.Doç.Dr.Lütfü Ural, sanal bağımlılık boyutuyla Öğr.Gör.Tamer Sural, bağımlılık yapıcı maddeler boyutuyla  Cansu Terzioğulları ve Sinan Çalımlı,madde bağımlılığın hukuki boyutuyla da Avukat F.Cem Şenocak panelde konuşmacı olarak yer aldı.
Panelistlere plaket sunumu ve hatıra fotoğraf çekimiyle panel sona erdi.