BARIŞ İSTİYORLAR!

Halkların Demokratik Partisi İl Eşbaşkanları Elif İçigen-Cevdet Bakın yaptıkları basın açıklamasında; Sıra Size-Bize Gelmeden, Sesimizi Çıkarmak Gerekiyor

Halkların Demokratik Partisi İl Eşbaşkanları Elif İçigen-Cevdet Bakın yaptıkları basın açıklamasında;
Sıra Size-Bize Gelmeden, Sesimizi Çıkarmak Gerekiyor.
Devletin halka yalan söylediğini belgeledik. Halkın doğru haber alma özgürlüğünü sağladık. Bundan dolayı da tutuklandık. ”Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün yaptıkları silah taşıyan TIR’larla ilgili haberden dolayı tutuklanmalarını Halkların Demokratik Partisi olarak en sert biçimde kınıyoruz.
Bundan önce de gazeteciler tutuklandı. Sesimizi çıkarmadık. Roboski de, Reyhanlı da, Suruç’ta, Ankara da toplu katliamlar yapıldı. Sesimizi çıkarmadık. Soma’da Ermenek’te toplu ölümler yaşandı. Sesimizi çıkarmadık. Cizre de, Nusaybin’de, Silvan’da hukuksuz işler, açıkça cinayetler işleniyor. Sesimizi çıkarmadık. Görünen o ki sıra size-bize gelmeden sesimizi çıkarmak gerekiyor.
Dündar ve Gül bugün normal bir gazetecilik olayından iktidardakilerin yalanını ortaya çıkardıkları için tutuklanıyorlar. Demek ki sizler de doğruyu söylemeye başladığınızda sıra size de gelecek. Düşünen, konuşan, yazan insanları susturarak korkutarak iktidarlarını sürdürmek istemektedirler. Tek adam diktatörlüğüne içerde ve dışarıda savaşa doğru hızla yol almaktadırlar.
Değerli basın emekçileri, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması Türkiye’deki bazı gerçeklerin bir kez daha görülmesine yol açmıştır. “Türkiye’de düşünce ve ifade özgürlüğü, halkın haber alma ve basın özgürlüğü her gün ayaklar altına alınmakta ve çiğnenmektedir. Evrensel ve demokratik hiçbir ölçü geçerli değildir. “Adalet mekanizması iktidarın ve Saray’ın denetimi altında davranmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan haberin bedelini ödetmek için tutuklatmayı dayatmıştır. “Yıllardır El Kaide türevi El Nusra, IŞİD ve Ahrar’ul Şam gibi örgütlere maddi ve manevi yardım yapanlar, lojistik destek sağlayanlar, silah ve para yardımında bulunanlar, bu konuların konuşulmasını yasaklamak için çabalamaktadır. Ancak bu çabalar hem uluslararası hem de bağımsız ve tarafsız ulusal hukuk önünde hesap vermeyi engelleyemeyecektir.
Değerli basın emekçileri, sevgili Samsunlular, Halkların Demokratik Partisi olarak, barış, demokrasi, adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. Savaşa hayır diyeceğiz. “Her vicdan sahibi yurttaşın birlikte hareket etmesi, nerede ve hangi şekilde olursa olsun baskı ve zulme karşı durması” mücadelesinde yanında olacağız.