Başkan Genç'ten anlamlı karşılama

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, hac kafilesini havaalanında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan birlikte karşıladı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, hac kafilesini havaalanında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan birlikte karşıladı. Başkan Genç, tebrik ettiği hacıların hayır dualarını aldı.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'dan kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getiren vatandaşları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile birlikte havaalanında karşıladı. Samsun'a gelen hacı kafilesini tebrik eden Karaaslan ve Genç, lokum, gül ve gülsuyu verdiği hacıları tebrik etti, onların hayır dualarını aldı.

'NE MUTLU HACILARA'

Hacılarla havaalanında sohbet eden Başkan Osman Genç, "Hac ibadeti, zor bir ibadettir. Maddi durumu elveren her Müslüman'ın İslam'ın 5 şartından biri olan bu hac ibadetini hayatında bir kez yerine getirmesi gerekmektedir. Ne mutlu sizlere ki bu ibadetinizi yerine getirdiniz. Cenab-ı Allah haccınızı kabul eylesin. Ne mutlu Rahman'ın bu özel iltifatına nail olan sizlere, ne mutlu Kâbe’yi, Arafat'ı, Makam-ı İbrahim'i ve Hacerü'l-Esved'i ziyaret eden sizlere" dedi.

'KARDEŞLİĞİN TABLOSU'

Haccın renk, dil, ırk, ülke, kültür, makam ve mevki farkı gözetmeksizin aynı amaç ve gayeleri taşıyan milyonlarca Müslüman'ı bir araya getirerek eşitlik ve kardeşliğin çok canlı bir tablosunu oluşturduğunu ifade eden Genç, "Paylaşmanın, hoşgörünün, güzelliklerin yaşandığı kutsal topraklardan, ibadetlerinizi yerine getirerek sağlıklı bir şekilde dönmeniz, bizleri de mutlu etti. Kutsal topraklardan aldığınız feyzi ve bereketi aileniz ve sevdiklerinizle birlikte en iyi şekilde paylaşmanızı, Allah'tan, ibadet ve dualarınızı katında kabul buyurmasını diliyorum. Haccınız hayırlı ve mübarek olsun" diye konuştu.

KARAASLAN DA TEBRİK ETTİ

Başkan Osman Genç, hac farizasını yerine getirirken vefat eden hacılara Allah’tan rahmet dilerken, ailelerine ve yakınlarına da başsağlığı diledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da, tebrik ettiği hacılarla sohbet etti. Karaaslan, “Hacılarımız kutsal toprakları ziyaret ederek Müslümanlığın şartlarının birini yerine getirdi. Onların ibadetlerini yerine getirerek sağ selim dönmeleri bizleri de mutlu etti. Hacılarımıza aileleriyle birlikte huzurlu, bereketli, sağlıklı ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.