Başkan Tekintaş "Engelsiz Bir Dünya" için yürüdü.

Görme Engelliler Spor Derneği tarafından Altınordu ilçesinde 'Engelsiz Bir Dünya' için yürüyüş düzenledi.

 

7-14 Ocak Beyaz Baston Dünya Engelliler Haftası çerçevesinde etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

Altınordu ilçesinde bulunan görme engelli dernekleri tarafından organize edilen etkinliğe katılan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş“ Engelli kardeşlerimizin engel tanımadan yaptıkları çalışmalar hem bizler hem de onların aileleri tarafından gururla karşılanıyor” dedi.

Başkan Tekintaş, açıklamasında şunları söyledi. “Bizler engelli kardeşlerimizin şehir hayatından daha fazla istifade edebilmesi için elimizden geldiğince çaba gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Biz Altınordu'yu görme engelli vatandaşlarımızın hiçbir engel tanımadan rahatlıkla kullanabileceği bir alan haline getireceğiz. Biz, engellilere engel olan her şeyi kaldırmak için çalışıyoruz. Ben bu programlara etkinliklere katılanlara destek verenlere sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu

Ordu Görme Engelliler Derneği Başkanı Vedat Yavuz ise, "Beyaz Baston Dünya Engelliler Haftasına Ordu'ya yaptığımız etkinliklerle devam ediyoruz. Bugün burada engelsiz bir dünya için yürüdük, yarın ise görme engelli kardeşlerimizin Kuran okuma programı var. Biz bu programlarla engellilerin nasıl engelsizleştiğini ve engelli engelsiz arasındaki iletişimin nasıl genişlediğini göstermek istiyoruz” dedi.

19 Eylül Ortaokulu önünden başlayan yürüyüş, bando takımı eşliğinde tahıl pazarına kadar devam etti. Engelsiz bir dünya için düzenlenen yürüyüşe Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Görme Engelliler Derneği Başkanı Vedat Yavuz, daire müdürleri, görme engelli vatandaşlar ile çok sayıda öğrenci katıldı.