Başkanı Kaya, Kredi kartı aidatı veya masraf adı altında alınan paraları, müracaata gerek kalmaksızın iade edilmesi gerekir.

AİDAT VE MASRAF KESİNTİLERİ GERİ ÖDENMELİ! Başkanı Kaya, Kredi kartı aidatı veya masraf adı altında alınan paraları, müracaata gerek kalmaksızın iade edilmesi gerekir

AİDAT VE MASRAF KESİNTİLERİ GERİ ÖDENMELİ!

Başkanı Kaya, Kredi kartı aidatı veya masraf adı altında alınan paraları, müracaata gerek kalmaksızın iade edilmesi gerekir.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya, Bankaların vatandaştan kredi kartı aidatı veya masraf adı altında aldıkları paraları, müracaata gerek kalmaksızın iade etmesi gerektiğini söyledi.

Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin aldığı örnek kararlarla, kart ücretinin hukuksuzluğunu kanıtlaması sonrasında birçok banka, müşterilerinden aldığı kredi kartı aidatlarını ve bireysel kredi masraflarını geri ödemek durumunda kaldı.

(Yargıtay 13.Hukuk Dairesince verilen 2011/4736 Md. Ve HGK 2012/1-93-88 Sayılı kararı)

Tüketicinin Korunması Hakkındaki 4077 sayılı yasanın 6. maddesi gereğince

Müşteri ile banka arasında tanzim edilmiş KREDİ KARTLARI ÜYELİK SÖZLEŞMESİ’ nin; Önceden hazırlanmış standart sözleşme olması, 12 punto koyu siyah harflerle düzenlenmemesi, sözleşme koşullarının müşteri ile müzakere edilmemesi ve o maddenin sözleşmeye banka tarafından tek taraflı olarak konmuş, haksız bir koşul olması gerekçeleriyle birçok vatandaş kendisinden kredi kartı aidatı veya masraf adı altında alınan paraları, 10 yıl geriye dönük olarak alabilmek için bankalara müracaat ediyor.

Bazı bankalar bu konuda vatandaşlara yardımcı olurken bazıları haksız yere aldıkları paraları iade etmemek için bin bir zorluk çıkarıyor. 10 yıl geriye dönük olarak hesap dökümlerini isteyen vatandaştan fahiş evrak parası istiyor veya evrakları vermemek için bir sürü bahaneler üretiyor.

Vatandaşlar paraları geri alabilmek için önce bankalarda sonra kaymakamlıklarda ve sonra da mahkemelerde uğraşmak zorunda kalıyor ve bu sürecin sonuçlanması en az 5-6 ay sürüyor.

Birçok vatandaş ta, bu tür zahmetlerle uğraşmak istemediği için bankalara müracaat dahi etmiyor. Müracaat etmediği için de parası bankaların kasasında kalıyor.

Bu büyük bir haksızlık değil mi?

1 lira borcumuz olduğunda, parayı almak için icra dahil her yolu deneyen bankaların, aldıkları aidat ve masraf paralarını vatandaşın müracaatına gerek kalmaksızın hesaplarına iade etmeleri için yasal bir düzenleme yapılamaz mı?

Vatandaşa bunca çile neden çektiriliyor?

Bu haksızlığa seyirci kalan yetkilileri göreve çağırıyor, bu konuda yasal bir düzenleme yapılması için her zeminde girişimlerde bulunacağımızı kamuoyumuzun bilgilerine saygıyla duyuruyoruz.