Başkanlık Sistemi DNA'mızda Var

Başkanlık Sisteminin hayata geçirilmesi durumunda Türkiye'nin hantal yapıdan kurtularak şaha kalkacağını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Başkanlık Sistemi bizim DNA'mızda var

Başkanlık Sisteminin hayata geçirilmesi durumunda Türkiye’nin hantal yapıdan kurtularak şaha kalkacağını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Başkanlık Sistemi bizim DNA'mızda var. Mutlaka ülkemizin değerlerine uygun Başkanlık Sistemi'ne geçmemiz lazım" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, vatandaşlarla bir araya gelerek 7 Haziran genel seçimleri için AK Parti'ye destek istemeyi sürdürüyor. Eski sanayi sitesinde bir çay ocağında vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Genç, Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde de mahalle esnafı ve vatandaşlarla buluştu. Saathane bölgesindeki esnafı da gezen Başkan Genç, tek tek gezdiği bölge esnafıyla sohbet etti, onları dinledi, 7 Haziran için AK Parti'ye destek istedi. Türkiye için Başkanlık Sistemi'nin gerekliliğine işaret eden Başkan Genç, "Başkanlık Sistemi ülkemize daha ileri götürecek bir sistemdir. Bu sistem bizim DNA'mızda var" dedi.

[gallery ids="27526,27527,27528"]

DEĞERLERİMİZE UYGUN BİR SİSTEM 

"İstikrarı sağlamamız için mutlaka Başkanlık Sistemi'ne geçmemiz lazım" diyen Genç, "Hükümeti Parlamento mu çıkarsın, yoksa halk mı? Biz buna karar vereceğiz. Başkanlık Sistemi ile hükümeti halk tarafından seçeceğiz. Meclisimiz yine devam edecek. Mecliste siyasi partiler yine varlıklarını sürdürecekler. Ancak hükümet krizlerini yaşamayacağız. Giderek tıkanan sistemi aşmanın en önemli yolu Başkanlık Sistemi'dir. Türkiye'de, dünyadaki modern örneklerle donatılmış, ancak bizim ülkemizin değer ve koşullarına göre dizayn edilmiş Başkanlık ya da Yarı Başkanlık Sistemi uygulanacaktır" diye konuştu.

GÜÇLÜ ÜLKELERDE UYGULANIYOR 

Başkanlık Sistemi'nin ülkemizde oluşturulması için gerekli milletvekili hedefine ulaşacaklarına vurgu yapan Genç, "Başkanlık Sistemi bizim ülkemize daha çok özgürlük getirecektir. AK Parti'nin kırmızı çizgisi bellidir. Tek bayrak, tek devlet, tek vatan, tek millet bizim kırmızı çizgimizdir. Dünyanın en gelişmiş ve güçlü ülkeleri Başkanlık Sistemi'yle yönetilen ülkelerdir. Çünkü Başkanlık Sistemi istikrar, başarı getiriyor. İşte bu nedenle 7 Haziran'da Anayasayı değiştireceğiz ve sivil bir anayasamız olacak. Bunun için aziz Türk milletinin, 2023'e açılan kapı olan 7 Haziran'da AK Parti'ye her zamankinden daha çok destek vereceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.