Başkanlık Sistemi'ne geçişte öncü olacak

Samsun'un milli mücadele kimliğinin yanında bir demokrasi şehri olduğunu söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 'Samsun, hükümetimizin 2023 hedeflerinin mihenk taşı olan 7 Haziran Genel Seçimleri

Samsun’un milli mücadele kimliğinin yanında bir demokrasi şehri olduğunu söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Samsun, hükümetimizin 2023 hedeflerinin mihenk taşı olan 7 Haziran Genel Seçimlerinde gerekli desteği vererek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına vesile olan Samsun’un, Başkanlık Sistemi’ne geçişte öncülük yapacağını düşünüyorum” dedi.

MÜTEAHHİTLER’DEN DESTEK

7 Haziran'da yapılacak Genel Seçimler yaklaşırken, Canik'te seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Canik Müteahhitler Derneği düzenlediği kahvaltı programında,  AK Parti Milletvekili Adayı Yılmaz Hocaoğlu'na tam destek verdi.  Altın Meşe Park’ta düzenlenen kahvaltıya AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Av. Yılmaz Hocaoğlu, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Meclis Üyeleri, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, Mahalle Muhtarları, STK temsilcileri ve Müteahhitler katıldı. Canik Müteahhitler Dernek Başkanı Cemal Semiz ve Yönetim Kurulu, Hocaoğlu'na destek sözü verdi.

“HOCAOĞLU CANİK İÇİN MİLATTIR”

Toplantıda konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, " 7 Haziran Genel Seçimleri için İlçemizden beş tane aday adayı çıktı ve bunlardan bir tanesini AK Parti Genel Merkezimiz Samsun’dan aday gösterdi. 11 yıldır beraber çalıştığımız Av. Yılmaz Hocaoğlu kardeşim İlçemizden çıkan ilk vekil adayı olarak tarihe geçmiştir. Bu bizim için ve Canik halkı için onur vesilesidir. Canik’te birçok başarıya beraber imza attığımız sayın vekilimizle inşallah 7 Haziran’da yeni bir başarıya daha imza atacağız. Av. Yılmaz Hocaoğlu,  Canik’i ve Samsun’u Meclis'te temsil edecek ve AK Parti'miz bir kez daha tarih yazacaktır. Bunun için çok çalışacağız” diye konuştu.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ ELZEMDİR”

Başkan Osman Genç, “Samsun, milli mücadele kimliğinin yanında bir demokrasi şehridir. Samsun’un, hükümetimizin 2023 hedeflerinin mihenk taşı olan 7 Haziran Genel Seçimlerinde gerekli desteği vererek, Yeni Türkiye’nin inşasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Samsun’un siyasi tarihine baktığımızda hep demokrasiden yana olduğu ve demokrasiyi savunduğunu görürüz.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına vesile olan Samsun’un, Başkanlık Sistemi’ne geçişte öncülük yapacağını düşünüyorum. 7 Haziran sadece bir milletvekili kararının verileceği bir seçim değildir. Başkanlık sistemi Türkiye için bir elzemdir” dedi.

“HOCAOĞLU, SAMSUN’DA OFİSİM OLACAK”

Canik’in hayatında ayrı bir yeri olduğunu ifade eden AK Parti Milletvekili Adayı Av. Yılmaz Hocaoğlu da, "AK Parti’de uzun yıllardan beri siyaset yapıyorum. Siyasi hayatımın 11 yılını Canik’te meclis üyeliği ve İlçe Başkanlığı yaparak geçirdim. Siyaset ekip meselesidir.  Canik'te kurduğumuz bu güçlü ekiple bugün Samsun’da 9 kişilik milletvekili sıralamasında Canik ismi temsil edilebilir halde. Bu Canik’in ve bu güçlü ekibin başarısıdır. İnşallah TBMM’de Canik’i ve Samsun’u en iyi şekilde temsil edeceğimize kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Hocaoğlu, “Ulaşılabilir bir vekil olacağım. Samsun’da ilk yapacağım icraat bir büro açarak vatandaşlarımızın orada sorunları dinleyecek, çözümü noktasında mesai harcayacağım. Vatandaşlarımız Ankara yollarında kalmayacak” şeklinde konuştu.

“HOCAOĞLU’NA TAM DESTEK”

Canik Müteahhitler Derneği Başkanı Cemal Semiz de, Canik’in ilk kez Milletvekili Adayı çıkardığını belirterek, şunları söyledi; "Av. Yılmaz Hocaoğlu’na Canik Müteahhitler Derneği ve STK temsilcileri olarak desteğimiz tamdır. Hocaoğlu’nun ilçemizden seçilen ilk milletvekili olarak Canik'in Meclis'te temsilcisi olacağına inanıyoruz” dedi.