BAŞKONAK İLK VE ORTAOKULU'NDA FİDAN DİKİMİ

Samsun'un Canik ilçesindeki Başkonak İlk ve Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, Samsun Maarif Hareketi kapsamında hazırladıkları  'Her Çocuk Bir Fidan'  Projesi ile okul bahçesini meyve fidanları ile y

Samsun’un Canik ilçesindeki Başkonak İlk ve Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, Samsun Maarif Hareketi kapsamında hazırladıkları  “Her Çocuk Bir Fidan”  Projesi ile okul bahçesini meyve fidanları ile yeşillendirdiler.
Elma, Armut, Kiraz, Vişne, Şeftali, Dut, Erik, Nar, Trabzon Hurması, Kayısı, Hünnap, Kestane, Ihlamur, incir fidanlarını içeren 50 adet meyve fidanı dikimini gerçekleştiren öğrenciler her ağaca bir isim verdiler. Bu arada öğrenci ve ağaç arasında bir bağ oluşturdu.  Öğrenci ve öğretmenler, ilk can suyunu vererek fidan dikimini tamamladılar. Ayrıca fidan dikmenin mutluğu ve gururu tüm öğrencilerin gözlerinden okundu.
ÖĞRENCİLERİMİZE AĞAÇ SEVGİSİNİ KAZANDIRDIK
Öğrencilere ağaç dikmenin faydaları hakkında bilgi veren Okul Müdürü Kamil Kesmen, ”Bir ağaç dikip, meyve verene kadar koruyup kollarsanız bu sizin için bir sadaka olur. Meyvesinden insanlar, hayvanlar ve böcekler yedikçe sevap yazılmaya devam eder. Bu proje ile öğrencilerde doğa ve sorumluluk bilincini kazandırmayı hedefledik” dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net