Bayrağımızı Allah'ın İzniyle Yere Hiç Düşürmedik

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, '30 Ağustos; hürriyetine, istiklali ve istikbaline olan bağlılığıyla Türk milletinin, emperyalist güçlere emsalsiz bir ders verdiği gündür' dedi.

Tarihe altın harflerle yazılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin, şanlı Türk tarihinin kahramanlık sayfalarından sadece birisi olduğunu hatırlatan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Saadet Var, “Bu asil millet 1071’den bu yana kutlu, mukaddes ve muazzez bir davanın sancaktarı olmuştur ve arkasında kahramanlıklarla dolu şanlı bir tarih bırakmıştır. 30 Ağustos 1922’de kaydedilen Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferi de, işte bu kutlu davanın ve şerefli tarihimizin mihenk taşlarından birisidir” dedi.
Aynı Sese Kulak Verdik, Aynı Sözde Birleştik
Türk milletinin asırlar boyunca egemenlik sürmesinin altında yatan en temel faktörün, Hakk’ı daima üstün tutması ve göğsündeki sarsılmaz iman olduğunu vurgulayan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Saadet Var, “Biz bugünlere çevremizi sarıp sarmalayan ve manevi kalkanlarımız olan şehitlerimiz sayesinde geldik. Biz bugünlere yıkılmaz birer sur gibi dimdik ayakta kalmış olan gazilerimiz sayesinde geldik. Biz bugünlere Hakk’ı daima üstün tutan, doğruluktan ve adaletten ayrılmayan ecdadımız ve manevi mimarlarımızın duaları sayesinde geldik. Millet olarak bizler, tarihin her döneminde üzerimize gelen hain akınları işte bu sayede durdurduk. Vatanımıza, bayrağımıza, namus ve şerefimize tasallut etmeye kalkışan tüm güçlere ve şer odaklara, her türlü melanete ve musibete hep birlikte karşı durduk. Aynı sese kulak verdik, aynı sözde birleştik. Millet olarak dün de, bugün de, namımızı, şan ve şerefimizi Allah’ın izniyle yere hiç düşürmedik. İşte biz zaferleri böyle kazandık, kahramanlık destanlarını böyle yazdık. Dolayısıyla 30 Ağustos da, şeref dolu mazimizin paha biçilemez ziynetlerinden birisidir. Övünç ve kıvanç kaynağımızdır. Bu zafer ki, hatırladığımız her anda coşan gurur, minnet ve şükran duygularımızdır” diye konuştu.
Önemin Çok İyi Bilinmesi Gerektiğine İnanıyorum
Bu zafer ile birlikte Anadolu’nun artık ebedi olarak Türk yurdu haline geldiğini işaret eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Saadet Var, “Türk Milleti ve bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, 30 Ağustos Zaferi'yle her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış,  bin yıllık yurdumuzu bölüp ve parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermişlerdir. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 30 Ağustos 1922'de kazanılan bu zafer, Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olmasını sağlamıştır. Bu nedenle 30 Ağustos 1922 tarihindeki bu önemli zaferin taşıdığı anlam ve önemin çok iyi bilinmesi gerektiğine inanıyorum. Bu duygularla milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü en kalbi dileklerimle tebrik ediyor, Türk milletine bu zaferi armağan eden kahraman ordumuzun tüm şehit ve gazilerini rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyoruz. Gerek Kurtuluş Savaşı’mızda, gerekse de şanlı tarihimizdeki diğer muharebelerde ve terörle mücadelede kaybettiğimiz şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER