Bedri Yaşar'dan Meclise Önerge

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine Bedelli askerlik dışında askerlik hizmeti yapanl

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine Bedelli askerlik dışında askerlik hizmeti yapanların Sosyal Güvenlik Sigorta Primlerinin 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanmasına yönelik madde eklenmesine ilişkin önerge verdi. Ancak söz konusu önerge AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
​İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar vermiş olduğu önergeyle ilgili olarak;
​Bu önerge vatandaşlar arasında eşitliği ve adaleti sağlamaya yönelik bir önergedir. Bedelli askerlik gibi hassas bir konunun gündeme geldiği bu dönemde TBMM.'nin "Parası olana tezkere olmayan askere" gibi bir zihniyetle hareket etmesi düşünülemez.
Toplumda, özellikle asker çağı gelmiş, ailevi durumu, eğitim ve iş hayatı gibi sebeplerle askerlik görevini yerine getirememiş yaklaşık bir buçuk milyon gencimiz var, kaç vatandaşımız bedelli askerlik uygulamasından yararlanacak bunu henüz bilmiyoruz, bu hakkı elde etse de bundan yararlanmayacak gençlerimizde olacak ve iktidar tarafından getirilen teklifi incelediğimizde bedelli askerlikten yararlanmayacak gençlerimiz veya zorunlu askerlik hizmetini yerine getirmiş vatandaşlarımız için hiçbir iyileştirme yok. Birçok gencimiz işinden ayrılarak, ücretsiz izin alarak ya da işyerini kapatarak vatani görevini yapmaya gidiyor. Askerlik hizmetini yerine getirdikleri bu dönemde çalışamamaları sebebiyle Sosyal Güvenlik sigorta primleri yatmayan bu gençler ilerleyen dönemlerde emekli olabilmek adına sigorta primlerini borçlanma usulüne göre ödemek zorunda kalıyor.
​İşte tam olarak bu sebeplerle bir taraftan zorunlu askerlik hizmetini herhangi bir sebeple yerine getiremeyen vatandaşlarımıza bedelli askerlik çıkarılırken diğer taraftan da zorunlu askerlik hizmetini yerine getirmiş veya getirecek olan vatandaşlarımızın da haklarını korumak amacıyla önergemizi T.B.M.M. Başkanlığına sunduk ve bedelli dışında askerlik hizmetini yerine getirenlerin sosyal güvenlik primlerinin Hazine ve Maliye bakanlığı tarafından karşılanması gerektiğini vurguladık. Ülkemizin ve Türk Milletinin güvenliği Asil Türk ordusuna emanettir, bu hakkı Mehmetçiğe vermek bizlerin borcudur" dedi.