Belediye Başkanı Kerim Aksu 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

AKSU'DAN 10 ARALIK MESAJI Belediye Başkanı Kerim Aksu 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı

AKSU’DAN 10 ARALIK MESAJI

Belediye Başkanı Kerim Aksu 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Aksu mesajında şu görüşlere yer verdi; "Bilindiği gibi 10 Aralık 1948'de 'İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilmesi ile insan hakları güvence altına alınmış, temel hak ve hürriyetlerin kullanılması büyük ölçüde kolaylaşmıştır.

İnsan hakları, temel hak ve özgürlüklerin, çağdaş yaşamın temel değeridir. İnsan hakları, hukukun, demokrasinin de temelini oluşturur. İnsan haklarının çiğnendiği bir toplumda hukuktan, demokrasiden ve diğer haklardan söz edilemez.

İnsan hakları, tüm insanlığın ortak paydası ve uygarlığın simgesidir. İnsanlar arasında ayrım yapmadan, eşit bireyler olarak, insan onuruna yaraşır davranmak, insan hakları kavramının özünü oluşturur.

Toplumumuzda onurlu bireyler olarak barış içersinde yaşamamız insan haklarına saygı ile sağlanabilir. Herkesin temel hak ve özgürlüklere saygı duyduğu toplumlar her alanda gelişmeye açık olurlar. İnsan haklarının çiğnendiği toplumlarda gelişme yerini geri gitmeye bırakır.

Ülkemizde son dönemlerde insan hakları ve temel değerler üzerinde arzu edilmeyen gelişmeler yaşanmaktadır. Yargı bağımsızlığının zedelemesi, evrensel değerlerden uzaklaşılması, insan haklarının daralması anlamına gelmektedir..Bu olumsuzluklardan biran önce kurtulmalıyız.

İnsan haklarına olan saygının her birey tarafından benimsenmesi ve insana verilen değerin artırılması dileklerimle 10 Aralık İnsan Hakları Gününü kutluyorum."