Belediye çalışanlarına yapılan baskıyı ve kıyımı kınıyorum.

BURMA BASKILARI KINADI Belediye çalışanlarına yapılan baskıyı ve kıyımı kınıyorum

BURMA BASKILARI KINADI

Belediye çalışanlarına yapılan baskıyı ve kıyımı kınıyorum.

Kuruluşundan bu yana henüz 20 yıl geçmesine rağmen Karadeniz’in yıldızı ve çekim merkezi haline getirdiğimiz Atakum’a canla başla emek veren, halka hizmeti kutsal sayıp, hiç bir ayırım yapmaksızın herkesi kucaklayan çalışma arkadaşlarımı bir kez daha sevgiyle selamlıyorum.

Şimdiki yönetimin insan sevgisinden yoksun, Devlet yönetimi anlayışından uzak, ötekileştirici, partizan tutumu karşısında eziyet çektiklerini kıyıma uğradıklarını görüyor ve üzülüyorum.

Evine çocuklarına bir lokma ekmek götürme mücadelesinde olan emekçi kardeşlerime kötü muamele edilmesi, oradan oraya sürülmeleri, uyduruk tutanaklarla işten çıkarılmaları insanlık dışı bir hak ihlalidir.

Yıllarca Başkan yardımcılığı, Özel kalem müdürlüğü, birim müdürlüğü görevinde bulunmuş çalışma arkadaşlarımı hak ihlaline maruz bırakmak, uydurma gerekçelerle uzak belediyelere sürerek eziyet etmek Samsun tarihinde görülmemiş ahlaki olmayan haksız bir uygulamadır. Bu haksızlığa alet olan Belediyeleri de bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.

2009 yılında altı Belediyeyi birleştirdik. Bu Belediyelerden gelen bütün çalışanları ayırım yapmaksızın, bilgilerine becerilerine göre görevlendirdik. Onları sevgiyle kucaklayarak büyük Atakum Belediye ailesini oluşturduk. Biz onları sevdik, sevmeye devam edeceğiz.

Görüyorum ki bugün kin tohumları ekiliyor. Yüce Allah’ın rızası sevgiden yanadır. Bizde sevgi tohumu boldur, olmayanlara veririz ve ekmesini öğretiriz. Biliriz ki, ne ekersen onu biçersin.

Karadeniz’in güçlü ve öncü Belediyesinin yönetimine geldiniz. Her şeyi hazır buldunuz. Bu şehri bin bir türlü eziyetle bataklıktan üretip bu güne getirenlere, gecesini gündüzünü sevgiyle bu kent için harcayanlara teşekkür edeceğinize eziyet ediyorsunuz.

Ben Atakum’un kurucusu ve mimarıyım. Açın gözlerinizi eserlerimize iyi bakın. İnsanların geniş bir coğrafyadan gelip Atakum’a beğenerek yerleşmelerinin anlamını kavrayın. Yaptıklarımızı inkâr etmek kendine güvensizliktir, komplekstir. Hele bizim yaptığımız işlerin üzerinde oynayıp adını değiştirerek biz yaptık demek acizliktir.

Sizi bir kez daha uyarıyorum. Boş lafları bırakın, Atakum bir duraksama dönemine giriyor, heyecanını kaybediyor hizmetler aksıyor. Acemice işler yapılıyor. Kıyıma uğrattığınız çalışanlar ne sizin ne de benim değil, Halkın hizmetkârı Devletin personelidirler. Yaptığınız eziyetler için onlardan özür dileyin ve deneyimlerinden bilgilerinden yararlanın. Bu hem erdemlilik olur, hem Atakum’un yararına olur.

Ben Atakum’a yaşamımın en verimli ve en güzel yıllarını verdim. Ben Atakum sevdalısıyım. Atakumlu’yu sevdim onlar da beni. Tek kazanımım ve sermayem de budur. Bu sevgiyi silmeye kimsenin yalanı ve gücü yetmeyecektir.