BELUR'DAN MEDİNE'YE HEDİYE!

Engellilerin toplumdaki varlıklarını kabul etmek ve hayatlarını kolay bir şekilde devam ettirebilmelerini sağlamak başlıca görevlerinden biri olduğunun bilincinde olan Ayvacık belediyesi üzerine düşen

Engellilerin toplumdaki varlıklarını kabul etmek ve hayatlarını kolay bir şekilde devam ettirebilmelerini sağlamak başlıca görevlerinden biri olduğunun bilincinde olan Ayvacık belediyesi üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyor. Engelli vatandaşların her türlü ihtiyacını imkânları doğrultusunda karşılamaya çalışıyor.
Ayvacık belediye Başkanı  Mustafa Belur;  Engelli vatandaşların önünden engelleri kaldırarak daha rahat yaşam sağlamaları adına gerekli yardımlarda bulunuyoruz. Belur, İlçenin mahallelerinde gerçekleştirdiği vatandaş gezileri esnasında tanıdığı İlçenin Karşıdöngel Mahallesinde 12 yaşındaki görme engelli olan kız çocuğu Medine’ye belediye  tarafından sosyal hayatını tam anlamıyla yaşaması ve oyun oynaması için mini bir oyun parkı yardımında bulunmuş küçük Medine’yi çok mutlu etmişti.
Küçük Medine ile irtibatını hiç kesmeyen ve her fırsatta ziyaretine giden Başkan ve Medine arasında güçlü bir bağ oluştu. 1 Kasım seçimlerinde küçük Medine’ye istediği her an kendisini araması için hediye telefon sözü veren Başkan Belur,  seçimden hemen sonraki hafta bu sözünü tutarak küçük kızı ziyaret etti ve hediyesini Medine’ye verdi. 1 Kasım seçimleri çalışması kapsamında İlçenin Karşıdöngel Mahallesini ziyaret eden Ak Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’da görme engelli küçük Medine ile tanıştı. Küçük kızla yakından ilgilenen Milletvekili seçim sonrası  her fırsatta  küçük kızı arayarak irtibatını kesmedi. 3 Aralık Dünya Engelliler günü olması münasebeti ile küçük Medine’ye hediye kolisi hazırlayıp gönderen Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’ın hediyelerini belediye Başkanı Mustafa Belur ve belediye Başkan Yardımcısı Cemal Güler Medine’ye teslim etti. Aldığı hediye karşısında mutlu olan Medine Atmaca Milletvekili Çiğdem Karaaslan’a  ve Belediye Başkanına  teşekkür etti.

[gallery ids="39669,39670,39671"]
Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur; “Belediye olarak ilçemizde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza imkânlarımız ölçüsünde yardım eli uzatmaya çalışıyoruz. İlçemize hizmet etmenin yanı sıra mağdur durumda olan vatandaşlarımızın da yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Engelli vatandaşlarımız da diğer vatandaşlarımız gibi eşit muamele, itibar görmeleri ve toplumun bir parçası olma gibi haklara sahip olmalıdırlar. Bizim üzerimize düşen görev engelli vatandaşlarımıza tüm haklarından faydalanmaları için imkân ve fırsatlar sağlamak olmalıdır. Samsun Milletvekilimiz Sn. Çiğdem Karaaslan’da bu konuda hassas, duyarlı ve çok özel bir insan. Küçük kızımız Medine’yi her fırsatta takip edip arayan, ihtiyaçlarını karşılayıp onu  motive eden Milletvekilimizin hazırlayıp gönderdiği hediyeleri selam ve sevgileriyle birlikte Medine’mize getirdik. Medine’yi çok seviyoruz mutlu olmasını istiyoruz. Her yapılan yardımlarda ihtiyaç sahibinin gözlerindeki sevinci gördüğümde içinde bulunduğum mutluluğu tarif edemem. Bu vesile ile 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü  kutluyor, İlçemizde, Ülkemizde ve tüm dünyada engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.