BES'ten 'Laiklik' tepkisi

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Tuluk, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 'laiklik' ile ilgili yapmış olduğu açıklamaya tepki gösterdi

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Tuluk, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 'laiklik' ile ilgili yapmış olduğu açıklamaya tepki gösterdi. Tuluk, açıklamasında Kahraman'ın 'dolaylı yoldan' Şeriat istediğini belirterek, "Cumhuriyet'in kazanımları ile bu açıklamayı yapabilen Sayın Kahraman, derhal istifa etmeli" dedi.
KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Tuluk, BMM Başkanı İsmail Kahraman'ın açıklamalarına karşı, yazılı bir basın açıklaması düzenledi. Tuluk açıklamasında, Kahraman'ı sert bir dille eleştirdi.
KAHRAMAN'IN BİLİNÇALTI
Kahraman'ın açıklamaları ile 'bilinçaltı'nı ortaya çıkardığını söyleyen Tuluk, "TBMM Başkanı İsmail Kahraman İstanbul'da bir konferans esnasında, "Yeni anayasada laiklik tarifi bir kere olmamalıdır. Anayasamızın dinden kaçınmaması lazım. Müslüman bir ülke olarak neden kendimizi dinden arındırma, geri çekme durumunda olacağız? Bir İslam ülkesiyiz. Bu nedenle dindar bir anayasa yapmalıyız" demiştir.  Bu sözler, Kahraman'ın ve ekibinin bilinçaltının birebir yansımasıdır. Yaklaşık 15 yıldır, Cumhuriyet'in tüm nimetlerinden faydalanan ve kürsülerini kullananların asıl niyetlerini ortaya koymaktadır" dedi.
TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL
Kahraman'ın sözlerini tasvip etmelerinin mümkün olmadığını da sözlerine ekleyen Tuluk, şöyle konuştu: "Bugün Sayın Kahraman'ın başkanlık ettiği Meclis, şeriata, hanedanlığa, gericiliğe, yobazlığa karşı büyük mücadeleler sonucunda kurulmuştur. Bütün bunları hiçe saymamız, Cumhuriyet'imizin temel değerlerine ve Laiklik ilkesine karşı yapılan saldırıları tasvip etmemiz mümkün değildir.  AKP hükümeti, 15 yıldır ülkeyi kendi zihniyetine göre şekillendiriyor. Bir baskı rejimi kurarak, basın özgürlüğünden tutun da; kişisel ve sendikal özgürlüklere kadar, kadınları, çocukları, gençleri hiçe sayan bir politika izlemeye devam ediyor.  Hükümet, 'sağlıkta dönüşüm' dedi; kadın doktor erkek hastayı 'namahrem' diyerek muayene etmedi; 'eğitimde dönüşüm' deyip 4+4+4'ü getirerek anaokullarını adeta sübyan mektebine, ilkokul ve ortaokulları ise bilim yuvası olmaktan çıkartıp Kur'an Kursu'na çevirdi, liseleri de Diyanet'in bir kolu haline getirdi. Küçük yaştaki çocuklarımızı, el ele tutuşmasınlar diye, sınıflara ayırdı. Bir çok kurumda 'dini' baz alarak; kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirerek türbanı kamuya siyasi malzeme etti"
KAHRAMAN İSTİFA ETMELİ
BES olarak, yaşananlara 'Artık yeter' dediklerini ifade eden Tuluk, "'Açılım, açılım' diyerek; kendi Kürt’ünü, kendi Alevi'sini, kendi Roman'ını yaratmak istedi, Başaramadı. Sadece genç insanların ölmesine sebep oldu. İşte tüm bunların nedeni, AKP'nin siyasi anlayışıdır. Bugün gencecik insanlar ölüyor, Güneydoğu kan revan içinde. Kilis'e IŞİD terör örgütünün bombaları yağıyor. Vali ise, 'abdestli gezin' diye fetva veriyor. 'Yeter artık' diyoruz! Türkiye Cumhuriyeti'ni bir İslami rejim çizgisine getirmeye çalışanlara, gencecik fidanlarımızı toprağa koyan politikalar güdenlere, kadınları, çocukları sömüren, onlar üzerinden kendilerine politika devşirenlere 'artık yeter' diyoruz. Cumhuriyet'in değerleri, kazanımları sayesinde TBMM Başkanı olan ve açıklama yapabilen İsmail Kahraman; derhal istifa etmeli ve sözleri nedeniyle yargılanmalıdır. Çünkü açık ve aleni bir biçimde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönetim şekline müdahale imasında bulunarak 'Şeriat' istemiştir" dedi.
ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN
Tuluk, ayrıca; önceki gün Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından binaya yerleştirilen bomba sonucu şehit düşen uzman çavuş Muhammed Yılmaz'a da değinerek, "Şehit olan kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.