Bin Tohum Topu Samsun'da Hayat Buluyor...

Türkiye İzcilik Federasyonunun düzenlediği 'Asrın Dayanışması Yaz İzcilik Kampına'' katılan bin 500 depremzede çocuğun Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneğinin koordinasyonuyla 'Tohumdan Fidana: 81 İlimize 81 Bin Tohum Topu' projesi kapsamında hazırladığı tohum topları, Samsun'da toprakla buluştu.

Türkiye İzcilik Federasyonu, deprem bölgesinde yaşayan 10-15 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik İstanbul Beykoz İzcilik Kamp ve Eğitim Merkezi’nde “Asrın Dayanışması Yaz İzci Kampı” düzenledi. Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği’nin (ÇEKUD) izcilik kampına özel geliştirdiği ve koordinasyonunu yürüttüğü “Tohumdan Fidana: 81 İlimize 81 Bin Tohum Topu” projesi kapsamında kamp alanında tohum topu üretim istasyonu ve atölyesi kuruldu. Kampa katılan 10-15 yaş aralığındaki depremzede öğrenciler, temel izcilik eğitiminin yanı sıra kurulan atölyede, deprem sonrası gösterilen yardımseverlikten dolayı tüm Türkiye’ye teşekkür etmek için elleriyle tohum topları üretti. İzcilik kampında kurutulan olan tohum topları, her bir ilimize bin adet olacak şeklinde ülkemizin tüm şehirlerine gönderildi.
“Tohumdan Fidana: 81 İlimize 81 Bin Tohum Topu” projesi kapsamında hazırlandı ve Samsun’a da gönderildi.  11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü münasebetiyle Samsun Valiliği tarafından tertip edilen fidan dikme programında, Diyanet İşleri Başkanlığı Samsun İzcilik Kulübü izcileri, Kuveyt Tür Katılım Bankası Samsun Şubesi idareci ve personelleri, Yıldız Genç Spor Kulübü üye ve gönüllüleri ve ÇEKUD üyelerinin katılımıyla düzenlenen faaliyette bin adet tohum topu toprakla buluştu.
ÇEKUD Samsun İl Temsilcisi Cemal Zorlu, “Tohum topu aslında uzun yıllardan beri bilinen bir tohum saklama ve tohum ekim tekniği. Biz buna farklı bir mantık kazandırdık. ÇEKUD ve Türkiye İzcilik Federasyonuyla birlikte depremzede izcilerle beraber tohum topları yapıldı. Bunun yapma mantığı da yakın zamanda büyük bir deprem yaşadık. Bu depremde ülkemiz, vatandaşlarımız, devletimiz tarafından deprem bölgesinde birçok fedakârlık yapıldı. Bu depremzede arkadaşlar da bir nevi teşekkür olarak bu tohum toplarının yapıp 81 İlimize 81 bin tane yani her ile bin tane olacak şekilde tohum toplarını gönderdiler. Biz de Valiliğimiz tarafından tertip edilen bu programda fidan dikmenin yanı sıra tohum toplarımızı toprakla buluşturarak faaliyete farklı bir bakış açısı kazandırdık. Faaliyetimizin gerçekleşmesinde arazinin hazırlanması ve tahsisindeki katkılarından dolayı Orman İşletme Müdürlüğü Samsun müdürü Menderes Özkolay’a ve tüm personeline, proje ana sponsoru Kuveyt Türk Katılım Bankası Samsun Merkez Şube ve diğer şube müdürlerine Samsun il Müftü Yardımcısı Abdullah Kılıç’a, Diyanet izcilerimize, Yıldız Genç Spor Kulübü gönüllerine ve CEKUD gönüllülerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.
Akabinde Samsun İl Müftü yardımcısı Abdullah KILIÇ konuşmasında; "Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin diye buyuran peygamberin ümmetiyiz ve bununla şeref duyuyoruz. Bizlerin yaşanabilir bir dünya inşa etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Dolayısıyla biz Müslümanlar çevreye daha duyarlı olmalıyız. Bizler bugün yaşanılabilir bir dünya inşası için fiili bir duada bulunuyoruz. Sözle yapılan duadır lakin bu tohumları toprakla buluşturmak fiili bir duadır. Rabbimiz bize sayısız nimetlerini bu toprağın bağrından sunmuştur. Bugün bu tohumları toprakla buluşturuyoruz. Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.
İl Müftü Yardımcısı Abdullah Kılıç’ın duasından sonra, tohumlar toprakla buluşturularak program sona erdi.