BİR DAHA OLMAYACAK ŞEKİLDE TASFİYE EDİLECEKTİR!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Vali İbrahim Şahin ile birlikte, Şehit Ömer Halis Demir çok amaçlı konferans salonunda şehit ve gazi aileleri için düzenlenen

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Vali İbrahim Şahin ile birlikte, Şehit Ömer Halis Demir çok amaçlı konferans salonunda şehit ve gazi aileleri için düzenlenen yemek programına katıldı.
Yemek programına ayrıca, Ak Patri Samsun Milletvekillerinden Çiğdem Karaarslan, Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, İlçe Belediye Başkanları, şehit ve gazi dernek başkanları ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.
SAMSUN KENDİNE YAKIŞANI YAPIYOR
Şehit ve gazi aileleri için düzenlenen yemek programının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Bugün şehir heyecan yaşıyor. İki değerli bakanımız şehrimizde. Bakanlarımız sabah muhtarımızla bir araya geldiler. Daha sonra programlarına devam ettiler. Sayın bakanlarımız hem Çarşamba’da, hem de Bafra da vatandaşlarımızla buluştular. Yoğun yağmur altında vatandaşlarımızın hiçbiri oradan ayrılmadılar. Ben onlara değerli bakanlarımız adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Samsun kendine yakışanı yapıyor. Değerli şehit yakınlarımız ve gazilerimiz, yirmi dört saat sizlerin emrindeyiz. Siz en değerli varlığınız olan yavrularınızı, en yakınlarınızı toprağa verdiniz. Ama şehitlerimiz ölmedi yaşıyor. Biz şuurunda farkında değiliz. Değerli gazilerimiz yine şehit olmak için göğüslerini siper etmiş ama Allah onlara gazilik rütbesini unvanını vermiştir "dedi.
15 DAKİKA İÇERİSİNDE BOŞ YER KALMADI
"15 Temmuz gecesi Gençlik ve Spor Bakanımız ve Dışişleri Bakanımız şehrimizdeydi "diyen Vali Şahin, "Bu şehir Sayın Cumhurbaşkanımızın sokaklara, caddelere çıkın emrini aldığından itibaren, cumhuriyet meydanında 15 dakika içerisinde boş yer kalmadı. Yine ben Samsun Halkına teşekkür ediyorum. Bu halka hizmet ayrıcalıktır, kendimi ayrıca şanslı sayıyorum. Sayın Bakanlarım buradaki şehit ve gazi yakınlarımız sizlerin mesajlarınızı almak için huzurunuzdalar. Bu şehit yakınları gururlu davrandılar. Devletten bir şey isterken çok daha titiz ve dikkatli oldular. Bu insanlar yanımızda oldukça ne Cumhurbaşkanımızın, ne Başbakanımızın, ne de kabinenin bileği bükülür. Biz şehit ve gazi yakınlarımıza hizmet edeceğiz, Onlar ise ülkeye hizmet edecekler. Bu bayrak asla yere düşmeyecek. Ben şehrimizi onurlandırdığınız, şereflendirdiğiniz için şehrin Valisi olarak sizlere teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Her birinizi ayrı ayrı sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum şeklinde konuştu.
BİZİM İNANCIMIZ VE MEDENİYETİMİZDE, ŞEHİTLERE
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptığı konuşmasında, “Şehitler tepesi boş değil, biri var bekliyor mısralarını okuyan her memleket evladı bilir ki, şehitler tepesi herhangi bir mevki değildir. Bizim inancımız ve medeniyetimizde, şehitlere, ‘Allah yolunda ölenlere ölüler demeyiniz, onlar diridir ancak siz bilemezsiniz’ buyruluyor. Bizim hedefimizde, şehitlerimizin bize emanet ettiği siz değerli ailelere her zaman hizmet etmek ve yardımcı olmak vardır” dedi
TAM 21 YILDIR GİRİLMEYEN İNLERE GİRMEKTEDİRLER
İçişleri Bakanı üleyman Soylu yaptığı konuşmasında, “Terör belasıyla yaşamak bu ülkenin hiçbir ferdi için kabul edilebilir bir durum değildir. Türkiye terörle mücadelede çok önemli bir merhaleye yaklaşmıştır. Girilmez denilen bütün inlere girilmiştir. 9 gündür Lice’den Bingöl’e kadar evlatlarımız teröristlere hadlerini bildirmekteler. Tam 21 yıldır girilmeyen inlere girmektedirler. Şu anda Bafra’da tedavi gören bir asker evladımız ‘buradan çıkmayalım, burada bir şey var’ diyerek ve hissiyle hareket ederek Türkiye’nin canını çok yakmış bir adamı bulan ve onun karşılığında gözünü kaybeden bir asker evladımızdır. En son şehit olan jandarmamız karşısındaki iki teröristi indirip ondan sonra şehit olmuştur. Bunlar büyük kahramanlıklardır. Fethi Sekin tesadüf değildir. Ömer Halis Demir tesadüf değildir. Evlatlarımız bu kış hiç soğuk dinlememişlerdir. Eksi 30 derecede operasyon yapan ve nöbet bekleyen o gençlerimizin gözlerindeki kararlılığı defalarca gördüm. İnancı ve inadı hepinizin görmesini isterdim. Kişisel kanaatim o dur ki, terör meselesi milletimizin gündeminde bir daha olmayacak şekilde tasfiye edilecektir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ‘63 Kore gazisi’nin hayat hikâyelerini’ anlatan bir kitap takdim etti.
Köksal ÖNER
şokhaber.net