Bir Delinin Hatıra Defteri Samsun'da…
Aysa Organizasyon Samsunlulara sanatı ve kültürü aktarmaya devam ediyor
Aysa Organizasyon Samsunlulara sanatı ve kültürü aktarmaya devam ediyor. Aysa Organizasyon adına Neşe Çolak şunları ifade etti. “Samsunluların tiyatroyu ne kadar sevdiklerini çok yakından bilen birisiyim. Geçtiğimiz haftalarda 14 Mart’ta Samsunlu Tiyatro severler Hoş Geldin Boyacı oyunumuza” kapalı gişe katıldılar. Ardından hemen 5 Nisan’da da usta oyuncu Genco Erkal’ın 50 yıl önce sahneye koyduğu “Bir delinin Hatıra Defteri” oyunuyla karşınızdayız” dedi.
[gallery ids="46148,46146,46147"]
Aysa Organizasyonun katkılarıyla Samsunlu Tiyatro Severler için Dostlar Tiyatrosunun kurucusu Genco Erkal’ın ilk olarak 27 yaşında sahneye koyduğu oyunu olan “BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ” oyununu Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezinde saat 20.00’de sahneleyecek. Oyunla ilgili biletler her zaman olduğu gibi Atakum ilçemizde yerleşik olan SaSa Cafe Restauranttan temin edebilirler. Ayrıca biletle 40.00.TL ve 50.00.TL’den satışa sunulmuştur. 0534 246 02 02 numaralı telefondan da ulaşabilecekler.
Genco Erkal, Oyunu İlk Olarak 27 Yaşında Sahneye Koydu.
Okuduklarımızdan ve izlediklerimizden öğrendiğimiz kadarıyla Genco Erkal bu oyunu ilk kez 27 yaşındayken sahnelemiş. 1965 yılından bu yana Meddah geleneklerini saymazsak, Türkiye'de oynanan ilk tek kişilik oyun “BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ” oyunu. Oyununu oynamak için sahneye çıkmadan önce sanatçı Genco Erkal akıl hastanelerinde gezmiş gözlemler yaptıktan sonra, oynayacağı karakterini böylelikle oluşturmuş.1968 yılında ikinci defa oynuyor. Sonra 1993’te. Ve aradan tam 50 yıl geçtikten sonra bugünlerde, Genco Erkal, dördüncü defa 'Bir Delinin Hatıra Defteri'ni ' sahneliyor. Dostlar Tiyatrosunun yönetmeni oyuncusu marifetiyle hem oyun, hem de oyuncu en olgunlaşmış haliyle izlememiz için 5 Nisan 2016 tarihinde Saat 20.00’de Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezinde karşımızda olacak.
Aysa Organizasyon adına Neşe Çolak, sözlerine şunları ekledi. “Genco Erkal'ın bu oyunu ilk sahnelediği yıllarda anneannesi seyretmiş, sanıyorum şimdilerde torunları izliyordur. Şimdi de bizler varız Bir Delinin Hatıra Defterini izleme şansına erişen yeni kuşaklar. Biz Samsunlu tiyatro severlere düşende gittiği her yerde de büyük ilgi gören oyunu Samsun’a getirmenin mutluluğu içindeyim. Samsun Sanat Merkezinin kapısından içeriye girerek oyunu izlemek boynumuzun borcudur. Yaratıcı bir kadro oyunu hazırladı. Coşkun Tunçtan’ın çevirisi (Mitos-Boyut Yayınevi/2002) tam bir sahne metni. Duygu Sağıroğlu Usta’nın sahne tasarımı, dekorun varlığının hareketle birleşmesi, görüntü deneyini harekete geçirmesi ve en önemlisi yorumu aktarıcı bir işlevi olması açısından mükemmel üstü. Mete Sakpınar’ın müzikleri, hiç kuşku yok ki gösterim içinde bütünüyle oyuna hizmet katmış, atmosfer yaratmış, açıklamış, belirginleştirmiştir. Özlem Kaya’nın kostümleri ise, o günkü zamana, mekâna, mevsime elverişli. Oyuncunun rolüne uygun… Kostümün ait olduğu gösterinin tarihsel özellikleri ve estetik çizgiler iyi belirlenmiş. Kostümlerin plastik anlatıma da katkısı var” diye konuştu.
şokhaber.net