BİR DÖNÜM NOKTASI OLMUŞTUR

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuştur, tarihin akışı üzerinde Türk Milleti, belirleyici bir rol oynamış. Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan bir azmin mücadelesidir. Bir milletin kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Kendilerini öldürmeye gelenlere bile kucaklarını açıp, yaralarını sararak dünyaya insanlık dersi vermişlerdir. Çanakkale Zaferi'nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır.
Herkes iyi bilmelidir ki aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak ilelebet korunacaktır. Bu millet, bu coğrafya binlerce yıl geçse de Çanakkale ruhundan asla ödün vermeyecektir. Ülkemizde son dönemlerde yaşanan terör saldırıları ve şehit haberleri hepimizi derinden üzmektedir. Bugün bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyenler şunu unutmasın. Bu millet 101 yıl önce nasıl yedi düvele karşı tek yumruk olmuşsa bugün de aynı şekilde şerefi, onuru ve vatan toprağı için dimdik ayaktadır. Tarih boyunca nice badireler atlatmış ve nice bedeller ödemiş olan aziz milletimiz dün olduğu gibi bugün de bu alçakça saldırıların üstesinde gelecektir. Tek yapılması gereken sağduyulu olup bu sıkıntılı süreci aklı-selimle hareket ederek, birlik ve beraberliğimize zarar vermeden iç ve dış düşmanların oyunlarına, tuzaklarına gelmeden aşmaktır.
Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla, Çanakkale Şehitlerimizi ve bugüne kadar bu vatan için vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları Şad olsun” dedi.