BİR GÜN TARİH SAYFALARINDA DA YERİNİZ OLUR.

HALKIN GÖNLÜNDE YER EDİNİRSENİZ EMİN OLUNUZ Kİ BİR GÜN TARİH SAYFALARINDA DA YERİNİZ OLUR

HALKIN GÖNLÜNDE YER EDİNİRSENİZ EMİN OLUNUZ Kİ BİR GÜN TARİH SAYFALARINDA DA YERİNİZ OLUR.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, İçişleri Bakanlığı’nın 26-27 Şubat 2015 tarihleri arasında Ankara Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen ‘İl Valileri Buluşması’ toplantısına katıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘İl Valileri Buluşması’nda bir konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Valiler ve valilik görevi kesinlikle sıradan bir görev değildir. Ulvi bir görevdir. Bulundukları şehirlerle kaynaşamamış birinin bu görevi ifa etmesi mümkün değildir. Her bir şehirden feyz almak sizin görevinizdir. Şehirdeki tek bir çakıl taşının eksildiğini fark edeceksiniz. Şehirdeki en ufak bir aksaklığı sizden önce başkası fark ediyorsa siz o şehre âşık değilsiniz demektir. Şehrin mekânına âşık olmak lazım. Mekânına âşık olduğu gibi şehrin halkına da âşık olmak lazım.

Valimizin daha karşılayışından itibaren verdiği brifingden o valinin o şehre âşık olup olmadığını anlarsınız. Bahsederken kendi evinden bahseder gibi bahseder. Hiçbir talimat, size gönderilen hiçbir ödenek sizin o şehri sevmenizden daha muktedir bir unsur değildir. Siz o şehre âşık değilseniz, o ödenekler bir müddet sonra tükeniyor. Tükenmeyecek olan tek şey sizin o şehre ve o şehrin ahalisine duyduğunuz aşktır. Birinci beklentimiz, bulunduğunuz şehri, mekânını, sokaklarını, tarihi eserlerini, halkını seveceksiniz. Bir siyasi zihniyet devrimi yaşıyoruz. Bunun alandaki temsilcileri de sizlersiniz.

Onlarca yıl vali emreden, halk emir dinleyendi. Hiçbir yerde ne siz valiler, ne de bizler halka hükmedici değiliz. Halk amirdir, devlet memurdur. Bizler halkın memurlarıyız. Bizler halka tepeden bakmak, birtakım doğru bildiğimiz şeyleri dikte etmek anlayışıyla hareket eden siyasi zihniyet takipçisi olmadık. Bizler halkımızla kaynaşarak, bütünleşerek, onunla birlikte geleceğe yürümeye kararlıyız. İletişimde devlet ile halk arasındaki bağlar kuruluyor. Sizler bu bağları inşa eden önemli öncülersiniz. Bu iletişim bağının şehirlerle kurulması için ne gerekiyorsa yapınız. Sık sık halkın arasına giriniz. İletişim bağı sizin bütün faaliyetlerinizi yapmanıza imkân ağlayacaktır. Bir şehirde asayiş varsa, güven varsa o şehirde ekonomik kalkınma da olur.

Son dönemde bazı acı olaylar bunun ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi. Kamu düzeni kavramını bütün mahiyetiyle kullanıyoruz. Her şeyin esası muhabbettir. Kendisi ile barışık olmayan birinin, idari görevini yürütürken başkalarıyla barışık olması mümkün değil. Bir vali, yaşadığı yerde insanlara Türk mü?, Kürt mü?, Alevi mi?, Gayri Müslüm mü? diye bakmaz. Biz kamu düzeni derken kastettiğimiz; devletin halkına huzur verecek kudret sahip olmasıdır. Kamu düzeni sarsıldığında özgürlükler kalmıyor. Bazı valiler var ki arkasında iz bırakır. Arkada bir iz bırakırsanız bir yüzyıl, iki yüzyıl sonra bile evet buradan böyle bir vali geçti der herkes. Halkın gönlünde yer edinirseniz emin olunuz ki bir gün tarih sayfalarında da yeriniz olur" dedi.