Bir kaç günden beri ilçeleri ziyaret ediyoruz. Aday adayı...

İLÇE ZİYARETLERİMİZDE GÖRDÜKLERİMİZ

İLÇE ZİYARETLERİMİZDE GÖRDÜKLERİMİZ...

Bir kaç günden beri ilçeleri ziyaret ediyoruz. Aday adayı olduğumuz Ak Parti İlçe teşkilat başkan ve üyeleriyle görüşüyor, vatandaşlarımızla sohbet ediyoruz.  Sivil toplum kuruluşlarına uğruyor sorunlarını dinliyoruz.
Bu ziyaretler esnasında, siyasetin halka hizmet etmede ne kadar fonksiyonel olduğunu gördük.
Vatandaşlarımızın, siyasetçileri sorunların çözümünde en etkili mekanizma olarak gördüklerine şahit olduk.
Halkımızın, devletten beklediği her şeyin siyaset yolu ile elde edileceği inancına sahip olduklarını müşahede ettik.
Halka hizmetin ibadet olduğuna inanan bizler, siyasetin de halka hizmet etmede en güçlü yöntem olduğunu bir defa daha gördük.
Siyaset yapma kararı almamızda da en etkili unsur, halka hizmetin ibadet olduğu anlayışımız, bunun da en uygun ve günümüz şartlarında geçerli yönteminin siyaset olduğu inancımızdı.
İlçe ziyaretlerinde, kendileriyle görüştüğümüz vatandaşlarımızdan duyduklarımız bu inancımızı pekiştirdi, heyecanımızı arttırdı, ne kadar doğru bir karar verdiğimiz hatırlattı ama bir o kadar da önemli bir sorumluluğa talip olduğumuzu da anlattı.
Siyaset yapma kararı alırken, vatandaşımızdan iltifat görmeye değil gösterilen güven ve itimada layık olmaya talibiz dedik.
“Yeni Türkiye Yolunda Güçlü Samsun için İşimiz Hizmet Gücümüz Millet” sloganını benimsedik ve siyasette ilkemiz olarak bu sloganı belirledik.
İlçe ziyaretlerimiz esnasında, AK Parti iktidarının son 12 yılda yaptıklarının partili olmayanlar tarafından da itiraf edildiğini gördük.
İlçelerde 90’lı yılların izlerinin kalmadığını, insanımızın 2023 Türkiye hedeflerine kilitlendiğini müşahede ettik.
Artık, insanımızın desteği ile ülkemizin yeni hamleler yaparak şahlanmaya büyük bir heyecanla devam edeceği inancımızı bir defa daha tazeledik.
İlimizin 17 ilçesinde, ülkemizin 81 vilayetinde aynı anlayış ve heyecanın olduğunu görmekle 2023... 2053... 2071 ve daha güçlü hedefler için yeni ve bir çok vizyon geliştirmek gerektiği kanaatine vardık.
Bunun için de siyasette ben de varım derken çok büyük bir sorumluluk aldığımızı bir kere daha anladık.
Allah nasip ve takdir eder, ilgili ve yetkililer uygun görür, vatandaşlarımız da teveccüh ederse biz bu sorumluluk yükünün altına sadece elimizi değil göğsümüzü de koymaya karar verdik.
Siyasetin nimetine değil, külfetine talibiz. Külfetinin ahiret nimeti olacağına inanıyoruz.
İlçelerimizi ziyaret ederken sahip olduğumuz bu anlayış biraz daha pekişti, külfete olan talebimiz çok çok netleşti.
Çok şeyler yapıldı ama yapılacak da çok şeyler var, bunu gördük ziyaretlerimiz esnasında.
En önemlisi de, vesayet idarelerinden çok çeken, çektikçe de ezilen halkımızın idare edilmesi için “Başkanlık” sistemine çok ihtiyaç duyduklarını, heyecanla da bu dönemde bu sisteme kavuşma hayallerinin olduğunu gördük.
Halkın iradesini, merkezi idareye en orantılı bir şekilde yansıtacak, halkın kendi iradesiyle kendisini yönetecek en uygun idare şekli olan “Başkanlık” sistemine geçmede, biz de katkı sağlayacağız diyerek siyasete adım attık.
Siyaset yapma kararı almamızda ne kadar doğru yaptığımızı, ilçe ziyaretlerimiz esnasında daha net ve iyi anladık.