BİR YILDA İKİ ŞAMPİYONLUK YAŞATTI!

Samsunlu Münch lakaplı teknik adam Ufuk Yetim, Sivas'ta hem Gürün Şalspor'u hem de Altınyaylaspor'u bir yıl içinde tarihinde ilk kez 1

Samsunlu Münch lakaplı teknik adam Ufuk Yetim, Sivas’ta hem Gürün Şalspor’u hem de Altınyaylaspor’u bir yıl içinde tarihinde ilk kez 1. Amatöre taşıyan isim oldu. Sadece H. Halk Gazetesi spor yazarı Tufan İpek’e konuşan Yetim, ‘hedefim Samsunspor’a hoca olmak’ dedi.
BÜYÜK BAŞARIYA İMZA ATTI
Sivas’ta Altınyayla İlçesinde çalışmakta olan başarılı teknik adam Ufuk Yetim, bir yıl Altınyayla Gençlik ve Spor İlçe Müdür vekilliği yaptı. İlçede önemli işlere imza atarak tarihinde Altınyaylaspor’u şampiyon yapıp Ligin bitimine iki hafta kala 1. Amatöre yükselterek büyük bir başarı yakaladı. Genç antrenöre telefondan tebrik ve maillerden de kutlama mesajı yağıyor.
YALNIZ DEĞİLDİM!
Futbol sahalarının olmamasından dolayı tüm maçlarını deplasmanda oynadıklarını belirten şampiyon teknik adam Yetim, ‘Hiçbir zaman yalnız değildim. Benden desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Musa Aydemir’e ve Belediye Başkanı Necmettin Mermer’e, Kulüp Başkanı Veli Ağca beye sonsuz teşekkürlerimi sunmak boynumun borcudur. Ayrıca, Sivas’ın başka bir ilçesi olan, Milli Eğitim Bakanımız memleketi Gürün Şalspor’u da 1. Amatöre çıkardık. Kulüp Başkanımız Hüseyin Alagöz’e de desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim’ dedi.
SAMSUNSPORDA GÖZÜMÜZÜ AÇTIK
Samsunspor hakkında ne düşünüyorsun? Sorusuna içtenlikle cevap veren Samsunlu teknik adam Yetim, Samsunspor’da kadro mühendisliği yapılmadığına dikkat çekerek ‘istenen yerlere gereken adamlar alınmadı. Taktiksel ve yönetimsel hatalar sonucunda Samsunspor bu günlere geldi. Gurbette bunu çok derin bir üzüntüyle yaşıyoruz. Fakat; en kısa zamanda Samsunspor’un o şaşalı ve görkemli günlerine döneceğini sabırsızlıkla bekliyoruz. Samsunspor benim için her zaman ilk gözümüzü açtığımız yerdir’ diyerek özlemini ifade etti.
GENÇLERE PEK ŞANS TANINMIYOR
Genç hocalara pek şans tanınmadığına da dikkat çeken Yetim, ‘ Antrenörlük için yaşım çok daha genç. Bu benim görüşüm. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Futbolda yaşın önemi tabii ki var. Ama bazı kriterler de çağa uydurmak zorunda. Bizde buna ayak uydurmalıyız. Belli kritere ve belli seviyeye ulaşmış insanlar da teknik adamlık yapmalı. Futbol oyunu bir risktir. Genç teknik adamlara pek şans tanınmıyor. Çünkü üst seviye takımlarına bakıldığında sürekli aynı sirkülasyon devam ediyor. Bir yılda bir takımda 3 hoca değişiyor. Hep aynı hocalar. Kimse riske girip de farklı yerlerden farklı hocalara bakılmıyor. Ülkemizde çok kaliteli genç teknik adamlar var. Bunlar görülmüyor. 30 Yaşında Alman Bundesliga’da Hoffenheim’in hocası Julian Nagelsman yılın hocası seçiliyorsa; benim ülkemde de Anadolu’nun bir köşesinde bir tane hoca kardeşimiz de bu başarıyı yakalayacaktır. Tek hedefim bir gün Samsunspor’a hoca olmak. Tüm çalışmalarım bunun için. Destek bekliyorum’ diye konuştu.
10 KEZ MİLLİ OLDU!
1980 Samsun doğumlu olan Ufuk Yetim, 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) mezunu. 24 Yıldır sporun içinde olan Yetim, amatör ve profesyonel olarak futbol oynadı. Samsun’da Derebahçespor, Tekkeköy Belediyespor, Çarşambaspor, İlkadım Belediyespor, Atakumspor ve Sivas Emniyetgücü’nde son olarak da Polis Milli Futbol Takımında kaptan olarak oynadı ve 10 kez de milli formayı giydi.
ÖZEL HABER/TUFAN İPEK
şokhaber.net