Bitki Çayı Fitoem Samsun'un Gururu…

Samsun'da çalışan iki eczacı bir araya gelerek FİTOEM markasıyla aklınıza gelebilecek Ekinezya, Melisa, Ihlamur, Yeşil çay, Kuşburnu, Tarçın Karanfil, Papatya, Nane Limon, Ada Çayı, Siyah Çay ve Yasem

Samsun’da çalışan iki eczacı bir araya gelerek FİTOEM markasıyla aklınıza gelebilecek Ekinezya, Melisa, Ihlamur, Yeşil çay, Kuşburnu, Tarçın Karanfil, Papatya, Nane Limon, Ada Çayı, Siyah Çay ve Yaseminli Yeşil çay’dan sonra şimdi de form çayların üretimine başladılar.

Fitoem Bitki Çaylarının kurucusu olan,  Samsun’da Eczacılık mesleğini ifa eden Ecz. İbrahim Yaman ve Ecz. Ergin Yazıcıoğlu, yaptıkları işi şöyle anlattılar. “İnsanoğlu  antik çağlardan günümüze kadar bitkileri deneme yanılma yoluyla binlerce yıllık bir süzgeçten geçirerek  yararlı ve zararlı olarak sınıflandırmış ve geleneksel tıbbın  temellerini   oluşturmuştur. Günümüzde modern bilimin ışığında anlam bulan ve insan sağlığının tamamlayıcı ve destekleyici unsuru haline gelen   tıbbi bitkiler,  eczacılık biliminin ve eğitiminin en önemli disiplinleri  arasında yer almaktadır. Erim İlaç Kozmetik ve Gıda Ürünleri  san. Ve Tic. Ltd.Şti.  genişleyerek büyüyen destekleyici bitkisel ürünler pazarında faaliyet gösteren bir eczacı kuruluşudur. Eczacılık mesleğinin  ana faaliyet konusu olan ilaç ve bitkisel ürünlerin, ilgili kitlelere  bilimsel disiplinler kapsamında  doğru, güvenli, farmasötik normlarda ve hijyenik şartlarda   sunulması eczacılık mesleğinin   en temel  vazifesidir.   Dünyada  ve ülkemizde  doğaya dönüş akımıyla  birlikte bitkisel ürünlere  artan  ilginin, ihtiyaç sahiplerine doğru, güvenli,  farmasötik  normlarda  ve hijyenik şartlarda   sunulmasının bir ihtiyaç ve gereklilik olduğu bilincindeki  Erim İlaç kozmetik ve Gıda Ürünleri  San. Ve Tic. Ltd. Şti.  ISO 22000:2005 Gıda güvenliği kalite yönetim sistemi  kapsamında; tamamı   dünya  kalitesinde, ilaç sanayi standartlarında  tam otomatik  makine ve ekipmanlarıyla   el değmeden  kendi bünyesinde  üretim yapmakta,  gıda katkıları ve bitkisel  ürünler pazarında faaliyet göstermektedir” dediler.

Fitoem’in Misyonu ve Vizyonu da şöyle diyor Ecz. İbrahim Yaman ve Ergin Yazıcıoğlu; “Primum non nocere  -Önce  zarar verme! –Hipokrat:  Anadolu ilk çağlardan itibaren pek çok medeniyetin  yaşadığı  bir coğrafya olmuştur. Bu zengin coğrafyanın, pek çok  kültüre ev sahipliği yapması, ülkemizdeki  geleneksel  tıbbın zenginliğinin  bir nedeni  ve tıbbi bitkilere olan  toplumsal ilginin de  bir ölçüde kaynağını oluşturmuştur. Bizler, geçmişten gelen bu zenginliğin evrensel bilim ışığında  insan sağlığını destekleyen, yaşam kalitesini artıran doğru ve güvenli  ürünler olarak ilgili kitlelere sunulmasında,   mesleki  sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Firmamız,  hizmet ettiği  ilgili kitleleri “ Sağlıklı yaşam  ortağı” olarak görüyor ve doğru ve güvenli ürünlerin ilgili  kitlelere  ulaştırılmasının  mesleki sorumluluğumuzun gereği  olduğunu düşünüyoruz. İnsan sağlığının her şeyin önünde olduğu bilinciyle ve bilimsel veriler ışığında  doğru, güvenli  ve sağlıklı ürünlerin üretilmesinin  ve  ilgili kitlelere sunulmasının,  bir mesleki  vazife  olduğunu düşünüyoruz. Dünyada, kabul görmüş ve etkinliği bilimsel verilerle ispatlanmış olan, bitkisel ürünlerin hijyenik ve kullanımı kolay farmasötik formlarda  ülkemiz insanlarına da  sunulmasının, mesleki  bilgi ve birikimimizin   sonucu   olduğunu düşünüyoruz.   Tedavinin  destekleyici  unsuru olan, tıbbi bitkilerin doğru kullanımının   eczacı ve hekim  denetiminde sağlanması, ilgili kitlelerin aydınlatılması amacıyla  eğitim ve öğretim  programları yapılmasının   ve  yanlış kullanımından kaynaklanan istenmeyen sonuçların önlenmesinin, mesleki ve sosyal sorumluğumuzun  en önemli parçası olduğunu düşünüyoruz.  Vizyonumuz ise şöyle; Genişleyerek büyüyen bitkisel ürünler pazarında, bilimsel veriler  ışığında   doğru, güvenilir, hijyenik   ve dünya kalitesinde   üretim yapmak. Ürünlerimizin, ülkemiz  ve dünya pazarlarında beğenilen, aranan ve güvenilen ürünler olmasını sağlamak. Dünya markaları arasında yer alarak, güvenilen, beğenilen ve tercih edilen bir marka olmak. Ülkemizin  Etnofarmakognozik  zenginliğini, bilimsel veriler  ışığında irdelemek  ve  geliştirilecek  yeni moleküllerin ve ürünlerin   öncüsü olarak dünya  tıbbına  katkı sağlamak. İnsana, doğaya  ve çevreye zarar değil, katkı sağlayan ve koruyan bir işletme  olarak ülke ekonomisine ve insanlığa katkı sağlamaktır. Ayrıca, Fitoem Bitki çaylarımızı yalnızca eczanelerimizde satışa sunulmuştur” diye konuştular.