BİZ TAYYİP ERDOĞAN'A BAKINCA BAŞKA ŞEYLER GÖRÜYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, CHP Atakum İlçe Kongresi’ne katıldı. Kongrede partililere hitap eden Akcagöz, Rıdvan Dilmen’in, ‘Tayyip Erdoğan’a bakınca parkasız Deniz Gezmiş’i görüyorum’ sözlerine cevap verdi.
Deniz Gezmiş’le Tayyip Erdoğan’ın adının yan yana durmasının mümkün olmadığını dile getiren CHP Samsun İl Başkanı, “Rıdvan Dilmen, futbolcu olduğu kadar provokatörlük de yapıyor, buna şahit oluyoruz. Bir televizyon programında, Tayyip Erdoğan’ı Deniz Gezmiş’e benzetmiş. Bu iki ismin yan yana durması asla mümkün değildir. Erdoğan’a parkasız Deniz Gezmiş demek, Deniz Gezmiş’e ve 68 hareketine en büyük hakarettir. Bu yalakalık kokan iltifatı Tayyip Erdoğan’ın bile abartılı bulduğuna eminim. Peki niye bunu yapıyorlar? Üç beş kuruş daha fazla kazanabilmek için. Biraz daha fazla para kazanabilmek için, işte böyle günlük siyasete müdahale ediyorlar. Rıdvan Dilmen’in Tayyip Erdoğan aşkına saygı duyuyorum. Bu aşk gözlerini kör etmiş. Tayyip Erdoğan’a bakınca biz başka şeyler görüyoruz. Ne mi? Biz Tayyip Erdoğan’a bakınca, dizinin dibine çöktüğü Hikmetyar’ı görüyoruz. Deniz Feneri’ni görüyoruz. Yolsuzluğa bulaşmış dört Bakanı görüyoruz. Biz Tayyip Erdoğan deyince, Man adasına para havale eden enişteyi, dünürü, özel kalem müdürünü görüyoruz, gemicikleri görüyoruz. Ne acıdır ki, sağcı ve İslamcı birini övmek için bile solcu birini örnek gösteriyorsunuz. Siz Deniz Gezmiş’in parkasının tozu olamazsınız, tozu. Bir de Kudüs davasının savunucusuyuz diyorsunuz. Kudüs’ü, Filistin’i siz savunamazsınız. Mavi Marmara gemisinde ölenlerin kanını 20 Milyon liraya pazarlayanlar, İsrail’den liyakat nişanı alanlar Kudüs davasını savunamaz. Kudüs’ün de Filistin’in de yanında olan Türk soludur. Madem Deniz Gezmiş’ten örnek veriyorsunuz, keşke Filistin için de nasıl mücadele ettiğini bilseydiniz. Biz de bugün, işte aynı 68 ruhuyla Kudüs’e ve Filistin’e sahip çıkıyoruz“ dedi.
Ülkenin ciddi bir ekonomik krize doğru sürüklendiğini ve adeta yalnızlaştığını dile getiren Tufan Akcagöz, “TBMM’de Türkiye’nin bütçesi görüşülüyor. AKP’nin 6 milletvekili var. Kendilerine biri sorsun lütfen, hangisi söz aldı ve ne konuştu. Arkalarında binlerce oy var. Binlerce Samsunlu, onlara oy verdi. Binlerce Samsunlu AKP’ye destek verdi. Verdi de ne oldu? Meclis kürsüsünden Samsun adına bir şey talep etmezsiniz. Samsun’un ciddi bir istihdam sıkıntısı var, bunu görmezden gelirsiniz. Güzelim kentimizde işsizlik bağlantılı intihar vakalarında ciddi oranda artışlar var. Bunun için tek bir çözüm öneren AKP’li vekil var mı? Yok. Yine bir söylüyoruz. Samsun Valiliği bünyesinde ortak bir komisyon kurulsun, var olan komisyonlara işlerlik kazandıralım diyoruz. Ortada bir şey yok. Elbette bunlar üzüntü verici. Ancak günlerimizi, buna üzülerek geçirecek değiliz. Bunların hepsi değişecek ve değişmek zorunda. AKP’ye oy veren kitlelere seslenmek istiyorum, sizin oylarınızla Ankara’ya giden vekilleri gördüğünüzde yakalarına yapışın ve hesabını sorun. Buna hakkınız var. Size vekâlet etmek için yetki alanları denetlemek sizin asli göreviniz. Tembellik ediyorlarsa bilin ki, siz rahat bıraktığınız içindir.” diye sözlerini sürdürdü.
Atakum için talihsiz bir dönemden geçildiğini söyleyen CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz, “2014 yılı Atakum için talihsiz bir yıl olmuştur. Atakum’da AKP’li bir başkan var ve 2014 seçimleriyle geldi. Bunu tersine çevirmek elimizde. 2019 seçimleri ile bakın göreceksiniz, Atakum’u yeniden CHP’li bir Belediye’ye kavuşturacağız. Adam neredeyse görev süresi dolacak, bir seyir terası yapma derdinde. Hababam hafriyat yığıyorlar. Neden? İnşaata uygun olmayan alana bina yaparsan olacağı bu. Sonra, 850 bin TL.’ye bitecek olan yeri 2 Milyon harcar, hala bitiremezsiniz. Bir de, hem seyir terası yapacaksın, hem de önünde 16 katlı binaya ruhsat vereceksin. Bu kamu zararının hesabını da bir gün mutlaka verecekler. Ayrıca Atakum Belediyesi, kapısını zaman zaman terörle mücadele ekiplerinin çaldığı bir Belediye haline geldi biliyorsunuz. 15 Temmuz’dan sonra işe alınan kimi personelin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olduğu biliniyor. Bizim arkadaşlarımızı FETÖ’cü diye ihbar eden Belediye Başkanı, nasıl güvenlik soruşturması yaptıysa, bu malum yapıyla işbirliği içinde olanları belediye doldurmuş. Yani, fırsat bu fırsat, solculardan kurtulayım diye düşünmüş. Bunun hesabını da mutlaka verecekler. Atakum ilçe kongremizde siz değerli partililerimizle biraz olsun dertleşmiş olduk. İsmet Paşa’nın tarihi sözünü unutmayın, namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memleket için kurtuluş yoktur. Bugün burada iki adayımız yarışıyor. Her ikisine de başarılar diliyorum. Bu kongrelerde siz, 2019 seçimlerinin kararını vermiş olacaksınız. Bunun farkında olmanızı istiyorum. Cumhuriyet halk Partisi, küçük ihtirasların, küçük galibiyet arayışlarının yarıştırıldığı kurum değildir. Bu nedenle, daha büyük hedefler peşinde koşmak, hepimizin en önemli gayesi olmalıdır“ diye sözlerini tamamladı.
CHP Atakum ilçe kongresinde, mevcut başkan Cemil Deveci ve Turgay Özçelik’in listeleri yarıştı.