BİZLER ATALARIMIZA LAYIK OLMALIYIZ!

Vali Osman Kaymak, Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97'inci yıldönümü münasebetiyle Bizim Artvin Derneği tarafından Samsun Atakum Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katıldı

Vali Osman Kaymak, Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıldönümü münasebetiyle Bizim Artvin Derneği tarafından Samsun Atakum Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katıldı.
Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen programa ayrıca, Samsun Milletvekili Erhan Usta, Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, dernek üyeleri ve çok sayıda Artvinli katıldı.
7 MART 1921 YILINDA ARTVİN İLİMİZDE GERÇEKLEŞMİŞTİR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Bizim Artvin Dernek Başkanı Levent Ertürk, “Bu gün burada Artvin ilimizin kurtuluşu ve geçmişten günümüze bu vatan toprakları için kan döken bütün şehit ve gazilerimizi dualarımızla yad etmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Tarihte, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu ve milli iradeye olan inancı sayesinde büyük kahramanlık hikayelerine imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Bu şanlı hikayelerden bir tanesi de 7 Mart 1921 yılında Artvin ilimizde gerçekleşmiştir. O günden sonra zafer bizim olmuş, İngilizlerin ve sınırları belirleme yetkisini kendinde gören Amerika’nın bu topraklar üzerinde kurduğu Ermeni Devleti hayali sona ermiştir. Sonraki yıllarda da bu tarih sevinçle ve dualarla kutlanmaya devam etmiştir” dedi.
ÜLKEMİZİN GÜCÜNE GÜÇ KATMAK DURUMUNDAYIZ
Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Artivin’in kurtuluşunun 97. Yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen programa hoş geldiniz. Hepinize öncelikle saygılarımı sunuyorum. Bu gecede tabi ki, şehitlerimizi anmak üzere bir araya gelmiş bulunuyouz ama aynı zamanda da Artvinlilerin bir araya gelerek, bir birlerini tanıyarak hasret gidereceği bir gece olacaktır. Sivil toplum kuruluşlarının düzenledikleri bu tür geceleri önemsiyoruz. 97 yıl önce atalarımız bu mücadeleyi vererek bu toprakları bizlere yurt edindirdiler. Allah onlardan razı olsun. Mekanları cennet olsun. Bizler atalarımıza layık insanlar olmak durumundayız. Hep birlikte güçlü bir ülke olmak için var gücümüzle çok çalışmalıyız. Afrin’de mücadele eden ülkemizin gücüne güç katmak durumundayız. Afrin’de Kahraman Mehmetçiklerimiz ülkemizin güvenliğini tehdit eden ve orada kurulacak olan PKK Kürt devletini önlemek için orada mücadele ediyor. Bazı PKK öncülüğündeki akıl hocaları ise bu savaşa ne gerek vardı, bu savaş nerden çıktı, barış varken savaşa ne gerek vardı diyerek mücadeleyi sulandırmaya çalışıyorlar. Onun için bizlerin çok dikkat etmesi lazım” dedi.
ŞEHİT CENAZELERİNE KATILMANIZI ÇOK ÖNEMSİYORUZ
Vali Kaymak konuşmasının devamında, “Afrin’de mücadele eden Mehmetçiğimiz bizim burada gösterdiğimiz birlik ve beraberlik sayesinde orada gücünü gösteriyor ve çevik bir şekilde kahramanlıklarını ortaya koyuyorlar. Onların oradaki mücadelesine destek vermek amacıyla, onların kararlılıklarını bozmamak adına bizim burada birlik ve beraberliğimizi korumamız lazım. Rabbim Mehmetçiğimizi muzaffer eylesin. Allah onları korusun ve kollasın. Biz orada sadece PKK ile savaşmıyoruz. Uluslararası güçlerle savaşıyoruz. Şu an PKK uluslararası güçlerin yardımıyla ellerine geçirdikleri en etkin silahlarla bize karşı duruyorlar. Ama milletimiz, askerimiz, ordumuz kendi ürettiği yerli silahlarla dünyaya meydan okur hale geldi. Bundan dolayı da şükrediyoruz. O anlamda birlik beraberliğimiz çok önemlidir. PKK terör örgütünün arkasındaki güçlere, Amerika’ya verilecek en önemli mesaj buralardan vereceğimiz birlik ve beraberliğimizdir. Bizim şehit cenazelerine katılımlarımızın kalabalık olması, şehitlerimizin yalnız bırakılmaması çok önemli. O anlamda şehit cenazelerine katılmanızı çok önemsiyoruz. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın diyoruz. Rabbim ülkemize daha güzel günler göstersin.  Değerli Artvinliler; Samsun’da yaşayan Artvinliler ve diğer şehirden gelen vatandaşlar olarak hep şu mesajı veriyoruz. Bizler öncelikle Samsunluyuz. Samsun’un gelişmesi kalkınması için gayret sarf edeceğiz. Tabi ki, geldiğimiz yeri de unutmayacağız. Sizlere Samsun’a kattığınız güzellikler için çok teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net