Böcek Amblemli Partisini Kuran...

Yunanistan'a Savaş İlan Ettik! 12 Eylül Askeri darbesinin ardından darbeciler tarafından Başbakanlığa önce Turan Feyzioğlu'nun getirilmesi gündem olur

Yunanistan’a Savaş İlan Ettik!

12 Eylül Askeri darbesinin ardından darbeciler tarafından Başbakanlığa önce Turan Feyzioğlu’nun getirilmesi gündem olur.
Başbakanlık Müsteşarı Turgut Özal bunun yanlış olacağını Devlet Başkanı Orgeneral Kenan Evren’e belirtir ve siz dört partinin genel başkanını içeri attınız beşinci partinin Genel Başkanı Feyzioğlu’nu Başbakan yapacaksınız bu olacak iş değil diyerek ikna eder…
Eski Deniz Kuvvetleri komutanı Bülent Ulusu Başbakanlığa getirilirken, Özal Başbakan yardımcılığına, Hasan Celal Güzel ise Başbakanlık Müsteşarlığına atanır.
İhtilalin sivil hayata geçişinde darbeci askerlerin MDP’sine rağmen tek başına iktidar olan ANAP’ın Genel Başkanı Turgut Özal Müsteşar Güzel ile yola devam eder. Güzel, ilk ara seçimde Gaziantep Milletvekili olarak TBMM’ye girer ve Devlet bakanı hükümet sözcülüğüne atanır.
Başbakan Turgut Özal gözünden katarak ameliyatı olmak için ABD’ye gider.
Ameliyat başarı ile sonuçlanır gözündeki bant alınır yanında bulunan eşi Semra Özal’a aç şu televizyonda TRT’ye bakalım ülkede ne var ne yok der. (ülkede o günlerde siyah beyaz ekranlar ve tek kanal TRT vardır) Semra hanım bir şey yok bey Hasan Yunanistan’a savaş ilan etmiş der…
O esnada ekranda Devlet Bakanı Güzel konuşuyor…
Bizim Sismik bir deniz araştırma gemimiz Ege’ye açıldığında Yunanistan savaş gemileri tarafından sürekli taciz ediliyor, bizde bunun üzerine deniz kuvvetlerimize ait savaş gemilerimizi yola çıkardık, araştırma gemimize yaklaşan olursa denizin dibine inecektir, bundan kimsenin şüphesi olmasın der.
Özal yatağında diklenir ve ilk olarak Başbakan vekili Kazım Oksay’ı arar. Konu ile ilgili bilgi aldıktan sonra Semra Hanıma basını yan odaya çağır. Bu ordu durmaz, biz dünyaya mesajımızı verelim der. Yunanistan gemilerini belki limanlara çeker ve basın içeri alınır.
Özal doktorların müsaade etmemesine rağmen kameraların karşısına geçer. Türk ve yapancı basında tarafları itidale davet eder. ABD Başkanı Baba Bush devreye girer. Yunanistan’ın burnunun dibine kadar giren savaş gemilerimiz geri çekilirler.
1989 yerel seçimlerinde ANAP Oylarının  %21.75’e düşmesi ve ülkedeki tüm il belediyelerini kaybetmesi ile Özal soluğu Köşkte alır.
Turgut Özal, yerine atadığı Yıldırım Akbulut’un karşısında aday olan Güzel seçilemez.
Olağan Genel Kurulda aday olmasın diye merhum Başbakan Adnan Menderes’i (Bebek köpek maması) bahanesiyle asan zihniyet, aynı taktiği önceki gün ölen Hasan Celal Güzel’e de belden aşağı vurarak siyasetin dışına itti.
Bütün bunlara rağmen böcek amblemli Partisini kuran Güzel hiçbir varlık gösteremeyince partisini Cem Uzan’a devreder.
2002 Genel seçimlerinde ekmek içi köfte ile %9 oy alan Genç Parti ise ülke siyaseti için çok kötü bir örnektir!…
Biraz geriye döner isek; O günlerde merhum Güzel’e ANAP Trabzon delegasyonu  firesiz tam destek verince ilk olarak Trabzon’a teşekkür ziyaretinde bulunur. Havalimanında karşılamaya ANAP eski İl Başkanı Nurettin Eroğlu ve Merkez İlçe eski Başkanı İlhan Arpaçay ekibi ile giderler.
İlk olarak Maçka Belediye Başkanı Ömer Yıldız’ı ziyaret eden Güzel, ANAP ilçe Başkanı Murat Altıntaş’ı ziyaret etmeden Trabzon’a hareket eder. Başkan Yıldız’a İlçe Başkanımıza söyleyin aşağı gelsin İl binamızda Başkanlarımız ile bir araya geleceğim der.
İlçe Başkanı Altıntaş durumu il başkanı Ali Kemal Başaran’ın İl dışında bulunması dolayısı ile Başkan yardımcısı Azer Benli’ye bildirir.
Başkan yardımcısı Benli, Merkez ilçe Başkanı merhum Osman Aslan’a benim ilçe teşkilatımı ziyaret etmeyen eski Bakan’ın İl binamda ne işi var, hemen partiyi boşaltalım der. Tüm kapıları kapatarak binayı terk ederler…
Büyük Postane karşısındaki ANAP İl binasının önüne gelen Güzel ve beraberdekiler kapının duvar olduğunu görünce; Demek ki arkadaşların bize ayıracak zamanı yokmuş diyen Güzel gülerek oradan ayrılır…
Bu da Trabzon siyaseti için çok kötü bir anıdır!