BÖLGE HASTANESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU!

Vali İbrahim Şahin, Bafra ilçesinde 1996 yılında bölge halkının katkılarıyla Bafra Bölge Hastanesi olarak yapımına başlanan ve daha sonra atıl hale gelen binada incelemelerde bulundu

Vali İbrahim Şahin, Bafra ilçesinde 1996 yılında bölge halkının katkılarıyla Bafra Bölge Hastanesi olarak yapımına başlanan ve daha sonra atıl hale gelen binada incelemelerde bulundu.
Vali İbrahim Şahin ve beraberinde Bafra Kaymakamı Halis Arslan, İş adamı Bafra Çelik AVM Sahiplerinden Vahap Çelik, İstanbul Enerji A.Ş Genel Müdürü Adnan Çelik’ten oluşan heyet ile Bafra Bölge Hastanesi olarak yapımına başlanan ve daha sonra atıl hale gelen binada incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
BAFRA’DAKİ, İNSANLARIN KENDİ CEPLERİNDEN YAPTIKLARI KATKILAR
Bölge Hastanesi olarak düşünülen ve atıl duruma gelen binayla ilgili çalışmaları hızlı bir şekilde değerlendireceklerini söyleyen Vali İbrahim Şahin, incelemelerin sonunda yaptığı açıklamasında  “Bir vali olarak bu manzarayı gördüğümde üzüldüm. Bir de burası Bafra’daki, insanların kendi ceplerinden yaptıkları katkılar ve imkânlarla yapılmış. Buraya herkes karınca-kararınca katkı sağlamış. Burası Sağlık Bakanlığı'na devredildikten sonra buraya herhangi bir ilave katkı sağlanmamış. Şimdi düşünün bir ilçe halkının fedakârlığı ile yapılan bir hastanenin diğer taraftan da böyle maalesef yıkılmaya terk edilmesine razı olamayız. Buranın ekonomiye kazandırılması için Sağlık Bakanlığı'na, Milli Eğitim Bakanlığı'na veya ilgili yerlere müracaatları yapılacak. Buranın tabi ki, devri mümkünse hukuken devredildikten sonra eğitim müessesesi olarak kullanılacak. Temel amaç buranın eğitime kazandırılması, onun için bina eğitime müsait mi diye geldik gördük. Buranın mutlaka ekonomiye veya eğitime kazandırılması gerekiyor” dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net