BÖLGESEL KALKINMA İÇİN AKADEMİK BAKIŞ AÇISI ŞART

Haziran ayının ilk haftası yapılması beklenilen OMÜ rektörlük yarışının ağır isimlerinden Prof

Haziran ayının ilk haftası yapılması beklenilen OMÜ rektörlük yarışının ağır isimlerinden Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, rektör adaylığı çalışması çerçevesinde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve program yönetim birim başkanı Doç. Dr. Mustafa Güler'i makamlarında ziyaret etti.
TEKNOPARK’I GELİŞTİRMELİYİZ
Ziyaretinde, OMÜ ve OKA arasında mevcut ortak çalışmalar ve geleceğe dönük yapabilecekler hakkında görüş alışverişinde bulunan Çağlayan, Teknopark’ın geliştirilmesi ve Teknopark yerleşkesinde yer alan firmaların kapasitelerinin arttırılması gerekliliğine değindi.
CERRAHİ ALET ÜRETİMİ SAMSUN İÇİN ÖNEMLİ
Ortak akıl çerçevesinde çalışmalar yapılarak, işbirliği imkanlarının geliştirilip, koordineli çalışma alanları yaratmanın bölgesel kalkınmaya olumlu etkileri olacağını belirten Çağlayan, özellikle cerrahi alet üreten firmaların sektörel gelişimlerini desteklemek amaçlı yürütülebilecek çalışmalar hakkında da fikir alışverişinde bulundu.
KALKINMAYA BÜTÜNCÜL BAKMALIYIZ
Görüşmede, bölgesel kalkınma için akademik bilgi birikimi ve bakış açısının şart olduğunu belirterek, kalkınmayı sadece ekonomi ve üretim olarak ele alınmaması gerektiğini, ekonomi ve üretimin yanı sıra eğitim, kültür, turizm ve sosyal alanındaki kalkınmaya bütüncül olarak yaklaşmamız gerektiğini belirten Çağlayan, OKA’nın kalkınma alanındaki bölgede yaptığı çalışmaları da takdir ile karşıladığını belirterek, ajans çalışmalarında Özen ve Güler’e başarılar diledi.
TEŞEKKÜR ETTİ
Keyifli bir ortamda gerçekleşen görüşmenin verimli geçtiğini belirten Çağlayan, görüşme ve fikir alışverişi için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve program yönetim birim başkanı Doç. Dr. Mustafa Güler'e teşekkür etti.