Boş keseden atmak belki muhalefette olur.

Başkan Yılmaz, sorumluluk taşıyan ve sorumluluğu her an üstlenebilecek bir pozisyonda siyaset yaptığını belirterek, 'Ben boş keseden atıp olursa olur olmazsa ne yapayım diyen bir siyasi anlayışa hiçbi

Başkan Yılmaz, sorumluluk taşıyan ve sorumluluğu her an üstlenebilecek bir pozisyonda siyaset yaptığını belirterek, “Ben boş keseden atıp olursa olur olmazsa ne yapayım diyen bir siyasi anlayışa hiçbir zaman sahip olmadım.” Dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti tarafından Vezirköprü ilçesinde düzenlenen açık hava mitingine katıldı. Mitinge ayrıca İl Başkanı Fuat Köktaş, Vezirköprü İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, Vezirköprü Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı İbrahim Sadık Edis, parti teşkilat yöneticileri ve üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldılar.

Başkan Yılmaz, yaptığı konuşmaya bugünün Çanakkale Zaferi'nin seneyi devriyesi olduğunu anımsatarak başladı. Yılmaz, “Bu savaş Türkiye'de Türk insanının yarattığı en büyük destanlardan bir tanesiydi. Kahramanlık destanıydı. Bu savaşta 300 Bin Anadolu insanı, Osmanlı evladı Çanakkale yarımadasında şehit oldu. Bugün onları anıyoruz. Tüm şehitlerimizin mekânı cennet olsun, nur içinde yatsınlar” dedi.

Başkan Yılmaz, Vezirköprü’de toplanan kalabalığın ve onların coşkusunun 30 Mart seçimlerinin sonucunu gösterdiğini belirterek, “Belediye Başkanımız ve adayımız İbrahim Bey, yaptığı ve yapacağı hizmetleri anlattı. Kendisi özü sözü doğru ve benim en beğendiğim Belediye Başkanı kardeşlerimden bir tanesi. Her şeyine kefilim.  Benim bu 4. Seçimim, yani 4. dönem Belediye Başkanlığı yapacağım inşallah. Bu seçimlerden ilki hariç diğer seçimlerin hepsinde AK Parti İktidarının da gücü ve desteği ile her seçimde iddialı oldum. Yani bu seçimlerin hepsinde kazanma ihtimalim yüksekti. Onun için de seçim öncelerinde her konuştuğuma dikkat ederim. Sorumluluk taşıyan ve sorumluluğu her an üstlenebilecek bir pozisyonda siyaset yapıyorum. Yani ben boş keseden atıp olursa olur, olmazsa ne yapayım diyen bir siyasi anlayışa hiçbir zaman sahip olmadım. Çünkü her söylediğim sözü yarın önüme koyarlar.  Boş keseden atmak belki muhalefette olup da seçimi kazanma şansı olmayan birisi için kolay olabilir ama ben özüme ve sözüme dikkat etmem gereken bir duruşu her zaman taşıdım. Aile büyüklerim rahmetli dedem, babam,’ hayatının en önemli felsefesi özü sözü doğru bir adam ol. Gerisi hallolur’ demiştir bana. Allah’ıma şükür, beni buralarda hiç yalan söylemek, riya yapmak zorunda bırakmadı. “ diye konuştu.

Çok huzurlu olduklarını ve söyledikleri her şeyin arkasında durabilecekleri bir özgüveni yüreklerinde taşıdıklarını dile getiren Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü,  “Vezirköprü buram buram tarih kokan, buram buram kadim medeniyetimiz olan Osmanlı medeniyetimiz hatta ondan önce de Selçukluların çeşitli izlerini taşıyan Samsunumuzun en tarihi köşelerinden bir tanesi. Burada yoğun bir şekilde bu tarihi değerleri ortaya çıkartma çabaları başladı. İbrahim Bey buna da devam edecek ve bizde bunlara destek olacağız. Bunları bir turizm hadisesi haline getirip bir turizm malzemesi, bir turizm geliri getirebilecek birer unsur haline getireceğiz.  Klasik belediyecilik hizmetleri kolay. Bunları konuşmayı bile artık doğru bulmuyorum. Tabii ki bunları yapmak ve bitirmek zorundasın.  O bizim işimiz. Ama önemli olan başka yerlere bakmak lazım. Vezirköprü’yü nasıl büyütür geliştirir, buradaki ekonomiyi, İktisadi hayatı nasıl yükseltir, köylerimizdeki tarımcılığı, hayvancılığı, meyveciliği, sebzeciliği acaba nasıl geliştirir Vezirköprü’nün ekonomik hayatına katkı sağlarız bunlara kafa yoruyoruz.”