BOŞ YERE ÇÜRÜYECEĞİNE İŞE YARAMASI AKILLI BİR DÜŞÜNCE…!

BOŞ YERE ÇÜRÜYECEĞİNE İŞE YARAMASI AKILLI BİR DÜŞÜNCE…! Olası bir deprem sonrasında bölge halkının yararlanabileceği konteyner evlerden Samsun'a gönderilen 100 adedi, acil durumlar dışında, kon

BOŞ YERE ÇÜRÜYECEĞİNE İŞE YARAMASI AKILLI BİR DÜŞÜNCE…!

Olası bir deprem sonrasında bölge halkının yararlanabileceği konteyner evlerden Samsun’a gönderilen 100 adedi, acil durumlar dışında, konteynerlerin konulduğu yerler “hobi bahçesi” olarak düzenlenerek vatandaşların kullanımına sunulacak.
Bence harika bir düşünce bu.
VALİ ŞAHİN TALİMAT VERDİ
Nitekim sayın Samsun valisi İbrahim Şahin, bu konteyner evlerin bir köşede amaçsız şekilde durmasının mantıksızlığını işaret ederek
Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne gerekli talimatları vererek konteynerlerin değerlendirmesini istedi..
Bu bağlamda Atakum Belediyesi ile imzalanan protokolle, konteyner evlerden yararlanılması için hazırlanan “Hobi Bahçesi Projesi” kapsamında, konteynerlerin yerleştirildiği alanlar düzenlenecek ve isteğe göre 40 yaş üzerindeki vatandaşlara verilecek.
İl AFAD Müdürü Erkan Koparmal, Van’da 2011 yılındaki deprem sonrası konteyner kentlerde yaşayan afetzedelerin kalıcı konutlara yerleştirilmesiyle kullanım dışında kalan yapılardan 100’ünün Samsun’a gönderildiğini “Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Fuat Oktay’ın da desteği sonrasında Atakum Belediyesi ile projenin yürütülmesi hususunda gerekli adımların atıldığını söyledi.
HOBİ BAHÇELERİNİ  ATAKUM BELEDİYESİ YAPACAK
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da projenin iki yönlü olduğunu ve bu yönde fayda sağlayacağını vurgulayarak Proje kapsamında şehrin stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar için oluşturulacak hobi bahçesi alanında kullanılacak konteynerlerin öte yandan bir afet durumunda 500 kişiye ev sahipliği yapacağına dikkati çekti.
Taşçı şöyle dedi: “AFAD konteynerleri karşılayacak, biz de hobi bahçesinin 17 dönümlük alanında çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma yapacağız, altyapısını hazırlayacağız. Projeyi bu yıl hizmete sunacağız. Altyapısı hazır. Hobi bahçesi olarak kullanılacak alandaki kontey-nerleri 40 yaşın üstündeki vatandaşlara dağıtacağız. Ortalama bir vatandaşa 50 metrekare civarında yer vermiş olacağız. Bu yatırım gençlerden çok emekli vatandaşlarımızın boş vakit geçirmesini sağlayacak.”

Samsun’da böylesi bir proje ilk kez uygulanacak.
Başta sayın Vali İbrahim Şahin, İl Afad Müdürü Erkan Koparmal ve bu projenin en önemli kısmını yapacak olan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’yı bu kararlarından dolayı kutluyoruz.
100 adet Konteyner evin bir köşede boşu boşuna çürüyeceği yerde böylesine yararlı bir iş için kullanılması gerçekten akıllı bir düşünce...