BÖYLE TARİHİ BİR MİSYONU OLAN OKULU AÇMAK KEYİF VERİYOR...

BÖYLE TARİHİ BİR MİSYONU OLAN OKULU AÇMAK EMİN OLUN BANA İNANILMAZ KEYİF VERİYOR

BÖYLE TARİHİ BİR MİSYONU OLAN OKULU AÇMAK EMİN OLUN BANA İNANILMAZ KEYİF VERİYOR.
Samsun'un İlçesindeki Yükseliş Okulları Yeni Ek Binin açılış töreni, Vali İbrahim Şahin’in katılımı ile gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yükseliş Okulları Halk Dansları Topluluğu Ege yöresine ait zeybek gösterisi, Sağlık Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibi ise Trabzon Yöresine ait halk oyunları gösterisi sundu. Ardından Yükseliş Okulları 4. Sınıf öğrencileri ‘Öğretmenim' adlı şiiri seslendirdi.
BİLİNDİĞİ ÜZERE, YENİ BİNAMIZ BİR TARİHİ ESERDİR
Daha sonra Yükseliş Okulları Ek Bina açılış töreninde konuşan Yükseliş Okulları Genel Müdürü Sezen Kılıç, “Sevgili Yavrularımız, Biriciklerimiz, En Değerlilerimiz burada hayata hazırlanacak, kariyer hedeflerini belirleyecek, hedeflerine ulaşmadaki koşuların bilincini kazanacak ve yaşama aktaracaksınız. Bilindiği üzere, yeni binamız bir tarihi eserdir. Anıtlar Yüksek Kurulu’nun onayıyla kullanıma hazır hale getirilmiştir. Binamızın tefrişini dokuya uygun yapmaya özen gösterdik.  Açıldığı günden bu yana Ulu Önder Atamızın ilke ve devrimleri ışığında demokrasiye yürekten inanmış olan okulumuz, ilimizin ilk açılan iki özel okulundan birisidir. Okulumuz Anasınıfı, İlkokul, Ortaokul ve Lise olarak eğitime devam etmektedir” dedi.
YÜZDE ON BEŞLİK BİR PAYI YAKALAMAMIZ GEREKTİĞİNİ GÖRÜYORUZ
"Bu gün itibariyle ilimizde 91 Özel Öğretim kurumumuz var" diyen  İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN ,"Bu rakam bizlere şunu göstermektedir. Samsun ili sınırları içerisinde genel eğitimin içerisinde özel okulculuğun payı yaklaşık olarak yüzde sekizdir. Bakanlığımızın bizlere koymuş olduğu hedef ve ülkemizin 2023 hedefleri olarak önümüze bir vizyon olarak koyduğu hedeflere baktığımızda, yüzde on beşlik bir payı yakalamamız gerektiğini görüyoruz. Samsun olarak bu rakamı hızlıca yakalayabilecek bir potansiyele, bir kabiliyete sahip olduğumuzu buradan ifade etmek isterim. Bu ülkenin eğitim-öğretim sorumluluğunu üstlenmiş bir kurum olarak devlet okulu, özel okul gibi her hangi bir ayrıma gitmeksizin Milli Eğitim Bakanlığı tabelası altında ve onun önderliğinde eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren herkesi aynı kıymetle, aynı değerde bu vatan ve millet sorumluluğunu yerine getiren insanlar olarak görmek durumundayız. Böylede gördüğümüzü özellikle de ifade etmek isterim" diye konuştu.
BU SENE HEDEFİMİZ İNŞALLAH 15 BİNDİR
Böyle tarihi bir misyonu olan okulu açmak emin olun bana inanılmaz keyif veriyor. Bu güzel yavruları tebrik ediyorum ifadesini kullanan Vali İbrahim Şahin, "Öğretmenleriyle ilgili okudukları şiir hakikaten hem doğru, hem öğretmenlerinin yaptıkları işlerin ne kadar doğru olduğunu, hele bu son dönemde yaşadığımız travmayı gördüğümüzde öğretmenlere, hocalara ne kadar daha fazla yük ve sorumluluk düştüğünü de görüyoruz. Böyle bir tarihi binanın eğitime tahsis edilmesi emin olun çok daha heyecan verici. Bu sene 19 Eylül 2016 tarihinde okullar açılacak. Samsun’da müfredatta yer almayan ve İl Mili Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz bir projeyle, geçen yıl ilimizde okula yeni başlayan 10 bin 200 çocuğumuza yüzme öğrettik. Bu sene hedefimiz inşallah 15 bindir. Okula her başlayan yavrumuz bir şekilde yüzmeyi de öğrenecek. Bu aynı zamanda bir deniz kenti olan Samsun’a yaraşır. Bunu ayrıyeten bir görev addediyoruz"  dedi.
ÇOCUKLAR DAHA SAĞLIKLI EĞİTİM ALIYORLAR
Diğer taraftan Samsun’da yaptığımız bir başka uygulama Ortaokulda ve Lisede okuyan çocuklarımızın biyoloji ve fen derslerini Kuş Cennetinde açık ortamda işlediklerini dile getiren Vali Şahin," Bunu önemsiyorum, çünkü çocuklara biraz sınıfı özletelim.  Sınıf dışında eğitimi çocuklar görsün. Sınıf dışında eğitimle, sınıf içi eğitimi birleştirelim ve çocuklar daha sağlıklı bir zeminde eğitimlerini alsınlar. Dünyada eğitim konusunda çok ciddi paralar harcayan, kafa yoran ülkeler var. Bunların başında Güney Kore, İrlanda ve Finlandiya gelmektedir. Bu ülkeler sınıf içerisinde ders yapmak yerine sınıf dışında ders yapmaya daha fazla kafa yorarak zaman ayırıyorlar. Çocuklar daha sağlıklı eğitim alıyorlar, daha iyi donatılıyorlar. Gelişmiş ülkeler gerek parasal anlamda harcadıkları pay, gerekse eğitime verdikleri alan itibariyle de öne çıkıyorlar. Bizim ülkemiz gibi biraz nüfus hareketlerinin yoğun olduğu, dışardan göç aldığı, bir milyon, iki milyon insanın bir şekilde misafir edildiği ülkeleri dikkate alacak olursak planlamalarınız altüst oluyor" diye konuştu.
ATATÜRK’ÜN SAMSUN’A ÇIKIŞININ 100'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜDÜR
"Değerli Misafirler; Samsun’da eğitimin arzu ettiğimiz noktada olmadığını itiraf ediyoruz" diyen Vali şahin," Samsun’un önünde üç tane hedef olduğunu yine söylüyorum. Bir tanesi önümüzdeki 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'dır. Bu olimpiyatı inşallah en güzel bir şekilde atlatırız. İkincisi 2019 yılı, yani Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100'üncü Yıl dönümüdür. Bu yılı da ıskalamadan Atatürk’ün özüne, ruhuna ve ilkelerine uygun bir şekilde geçirmemiz gerekiyor. Üçüncüsü de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümü 2023 yılıdır. Bu hedefleri olabildiğince daha iyi bir şekilde geçirmenin yolu eğitime gereğinden fazla vakit ayırmaktır. Eğitime çok fazla zaman ayırmamız, vakit ayırmamız ve eğitimle çok fazla meşgul olmamız gerekiyor. Samsun’da Özel Eğitimlerin sayısı yüzde sekizlerde. Milli Eğitim Bakanlığımız onun için Özel Okulları Teşvik Yapısını da ortaya koydu. Sisteme uygun, Cumhuriyet ilkeleriyle çelişmeyen özellikle Milli Eğitim müfredatına uygun eğitim gören okullara teşvik veriliyor. Samsun’da da 4 bin 500 veya 4 bin 600 yavrumuz bu teşvikten yararlanıyor" şeklinde konuştu.
EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
Diğer taraftan Samsun’da yaklaşık bin civarında öğretmeni biz ihraç ettiklerini sözlerine ekleyen Vali Şahin," Bazı öğretmenlerin lisansları iptal edildi. Onun için bu boşluğu oluşturmamak adına Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere diğer yetkililer bu boşluğu ortadan kaldırmak üzere yoğun bir çalışma ortaya koyuyorlar. Samsun’un 10 yıl içerisinde Türkiye’de eğitimde ilk 10 ilin arasına girmesiyle ilgili özel bir çaba sarf etmemiz gerektiğini arkadaşlarımız biliyor. Bununla ilgili de özel projeler hazırladılar. Bu okulun bu hale gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu binalar korunması gereken binalardır. 2016-2017eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlar getirmesini diliyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.
GENEL MÜDÜR KILIÇ VALİ ŞAHİN’E BİR ÇİNİ TABAK TAKDİM ETTİ
Konuşmaların ardından Yükseliş Okulları Genel Müdürü Sezen Kılıç, günün anısına Vali İbrahim Şahin’e bir çini tabak takdim etti. Ardından Vali İbrahim Şahin, Samsun Yükseliş Okulları Yeni Ek Binasının açılışını yaparak, sınıfları gezdi ve yetkililerden bilgi aldı. Yükseliş Okulları Yeni Ek Binasının açılış törenine ayrıca, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.
Köksal ÖNER
Şokhaber.net