BREZİLYA'YI OLİMPİYAT SPORCULARINDAN ÖNCE, MÜZİKLE FETHEDECEK

Düyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, baharı Londra, Sao Paulo, Brazilya, İzmir, Buca ve İstanbul'da Karşılıyor ve bu sezon, konserlerinin bir bölümünü keman sanatçısı oğlu Erkin Onay ile keman-piyano rep

Düyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, baharı Londra, Sao Paulo, Brazilya, İzmir, Buca ve İstanbul’da Karşılıyor ve bu sezon, konserlerinin bir bölümünü keman sanatçısı oğlu Erkin Onay ile keman-piyano repertuvarına ayıran  Gülsin Onay, Şubat ayında Almanya ve İngiltere’de seslendirdikleri, ayakta alkışlanan Türk temalı programı, Mart ayında Brezilya’da tekrarlayacak.

[gallery ids="45537,45538"]
Kariyerinin önemli bölümünü, Türk bestecilerin eserlerinin yurt dışında tanıtılmasına adayan ünlü piyanist, özellikle öğretmeni ve ikinci piyano konçertosunu kendisine adayan Ahmed Adnan Saygun’un eserlerinin yurt dışındaki ilk seslendirilişlerini gerçekleştirmiştir. Doç. Erkin Onay ile de keman-piyano için bestelenmiş eserleri, Batı müziğinin Türkiye’deki gelişimini gözler önüne seren özel bir repertuvar ile Almanya ve İngiltere’deki sanatseverlere taşıyan ünlü piyanist, diğer yandan Nisan sonunda imza atacağı bir başka dünya prömiyerine hazırlanıyor.2 Mart tarihinde Londra’da özel bir konser veren Gülsin Onay ve Erkin Onay, 15 Mart’ta Sao Paoulo Kültür Merkezi’nde; hemen ardından 17 Mart’ta başkent Brazilya’da birer resital verecekler. Ağustos ayındaki Olimpiyatlardan önce, bayrağımızı Brezilya’ya notalar üstünde taşıyacak olan ikili, Mayıs ayında bambaşka bir programla İstanbul’da olacak.
NADEZHDA VON MECK'E YAZDIĞI MEKTUPTAN ÖĞRENİYORUZ
Gülsin Onay 25 Mart’ta, Polonya’nın genç kuşak şefleri arasında en yeteneklilerinden biri olarak gösterilen ve halen Lublin Filarmoni Orkestrası’nın sanat yönetmenliğini yürüten Wojciech Rodek yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde, Tchaikovsky'nin Op.23, 1 numaralı piyano konçertosunu seslendirecek. Tchaikovsky’nin 1874’te dönemin ünlü virtüözü Rubisntein için bestelediği ama sanatçının bir çok değişiklik istemesi üzerine kızarak, “tek bir notasını bile değiştirmeden” bastırdığı eser hakkında Gülsin Onay şunları söylüyor: "Tchaikovsky bu eseri dönemin en iyi piyanistlerinden Nikolai Rubinstein'a adamış, ama Rubinstein ilk etapta eseri acımasızca eleştirmiş.. Bunun üzerine uğradığı büyük hayal kırıklığını Nadezhda Von Meck'e yazdığı mektuptan öğreniyoruz. Bu nedenle eseri çalarken, sanki konçertoyu bana ithaf etmiş gibi ve Tchaikovsky'nin hayallerini gerçekleştirecekmişim gibi hissediyorum."
ST. ESPRİT KİLİSESİ’NDE BİR HAYIR KONSERİ VERECEK
Ünlü piyanist 26 Mart’ta Buca Festivali’nde Mozart, Liszt ve Chopin’in eserlerinden oluşan bir resital verecek. UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak yalnız çocuklar yararına konserler vermekle yetinmeyen Gülsin Onay, 30 Mart’ta Notre Dame de Sion Lisesi içindeki St. Esprit Kilisesi’nde bir hayır konseri verecek. Bu konserde Tchaikovsky Konservatuarı öğrencisi ve 2015 OrchestraSion Piyano Yarışması birincisi genç piyanist Cemil Yener Gökbudak’ı da sanatseverlerle tanıştıracak. Ünlü sanatçı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde, Bujor Hoinic’in piyano konçertosunun dünya prömiyerini gerçekleştireceği Nisan ayında, Zonguldak, Tokyo ve Ankara’da sanatseverlerle buluşacak.
Köksal ÖNER
şokhbaer.net